A SELYEMVÍZ NYOMÁBAN...


"Víz! ... Nem szükséges vagy az életben, maga az élet vagy!"
/Saint-Exupéry/ 

A fenti idézet tökéletesen összefoglalja a lényeget, hogy milyen fontos, mennyire nélkülözhetetlen kincsünk a víz. Elképzelhetetlen nélküle az élet, hiszen testünk legnagyobb részét is víz alkotja. Viszont a mennyiségen túl nem mindegy az sem, hogy milyen vizet fogyasztunk.


A kihívás...

Nem is olyan rég' tettem próbára önmagam egy 30 napos kihívás keretein belül, melynek a lényege az volt, hogy 1 hónapon keresztül BWT lágyvizet fogyasztok, méghozzá napi 2,5 - 3 literes mennyiségben. Már a kiírt időszak felénél észleltem a pozitív változásokat: sokkal energikusabb lettem, emellett szellemileg is produktívabb: a munkáimmal jóval előbb végeztem. Természetesen a külsőmön is meglátszott ez a fajta gondoskodás: alapvetően kombinált a bőröm, az orcáimon időnként húzódni szokott a bőr, a T-zónában pedig aknéra, mitesszerekre hajlamos. 


A BWT selyemvíz fogyasztása mellett viszont sokkal üdébb, ragyogóbb lett a bőröm, 2 hét után már alapozót sem használtam, mert nem volt rá szükség.
Talán furcsának hathat elsőre a konklúzió, amire jutottam, de így van: a víz megfelelő mennyiségben és minőségben a szervezetünk számára a legfontosabb TÁPLÁLÉK. Táplálja minden egyes sejtünket, enélkül nem működünk helyesen és teljes értékűen.

Üde arcbőr...

Piszok, izzadtság...Bőrünkre sok-sok szennyeződés rakódik a nap folyamán, ezért rendkívül fontos, hogy megfelelően megtisztítsuk azt. 
Olykor viszont szükséges a hámlasztást is bevonnunk az ápolási rutinunkba. Jessica Shäffer a Skin8 bőrápolási központ munkatársa beszélt ennek okairól és a megoldásról: „A nagy hőmérsékletkülönbség megviseli és kiszárítja a bőrt.” –meséli Jessica. "Az elhalt hámsejtek ilyenkor összegyűlnek a bőr felszínén és fakó, fáradt hatásúvá teszik az arcbőrt. Az arcbőr kényeztetésére olyan házilag elkészített bőrápoló készítményt javasol, ami rizs-liszttel, növényi olajjal, például argánolajjal és lágy selyemvízzel készül."
Fontos kiemelnem a selyemvizet, ugyanis ha hiszitek, ha nem az érzékeny arcbőrt bizony irritálhatja a szűretlen, kalciumban gazdag víz. A lágy víz viszont kevesebb kalciumtartalma miatt jó választás a bőrérzékenységgel küzdőknek.

A férfi szakasz...

Mivel tudom, hogy nem csupán női olvasóim vannak, ezért a kedves Urakhoz is szólna pár sor. Sajnos tény, hogy a férfiakat a bőrápolás még mindig kevésbé mozgatja meg, mint a hölgyeket, ezért most az ő érzékenyebb területüket piszkálnám meg kicsit:
A kemény víztől nem csupán bőrünk, hajunk károsodhat, hanem bizony műszaki gépeink is: mosógép, mosogatógép, bojler...
Emeljük ki a bojlert: A bojlerben a kemény víz felhevítésekor a hő átadását akadályozó vízkőlerakódás alakulhat ki, ez pedig jóval nagyobb energialerakódást eredményezhet, ami pedig sajnos a szerkezet rövidebb élettartamához vezethet
Megdöbbentő adat: A BWT által megkérdezett háztartási gép szerelők, tapasztalataik alapján úgy vélik, a kemény víz, amely a vízkövet okozza lehet a felelős a meghibásodások akár 50%-áért is!
Emiatt még én, nőként is úgy gondolom, érdemes lehet beszereltetni otthonainkba egy vízlágyító szerkezetet, mellyel a problémák esélye is csökkenthető.

A teszt...

Mivel szeretem saját magam megtapasztalni a dolgokat, a saját szememmel látni a tényeket, egy érdekes tesztnek vetettem alá a csapvizünket.


A képen látható tesztcsík csupán pár másodperces, pohár vízbe helyezésével, könnyedén megállapíthatjuk, hogy milyen a víz otthonunkban, azaz lágy, közepesen kemény vagy kemény víznek számít-e vizünk.


Sajnos az eredmény egyértelműen látható, hiszen csupán egy kis teszt-négyzet maradt zöld(es) színű, ezért kijelenthető, hogy a "kemény víz" kategóriába sorolható  a csapvizünk.


Mivel én, ahogy a cikkem elején meséltem, tapasztaltam már milyen jó hatással van a BWT lágyvíz fogyasztása a szervezetemre, ezért a családommal már arról beszélgetünk, hogy a jövőben szeretnénk majd beszereltetni egy vízlágyító rendszert, hiszen csupán egy egyszeri beruházásról van szó, de számottevően javítana az életünk elsőre talán apróságnak tűnő, de mégis jelentős részletein: 

Érezhetnénk nap, mint nap, a simogató lágyságot a zuhany alatt, bőrünk mellett a hajunk is hálás lenne érte, ugyanis a lágy vízzel mosva sokkal hidratáltabb, egészségesebb maradna, szemben a kemény víz által kiszárított, fénytelen hajjal. No, és nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy vízkőlerakódás a csempén, csapokon, milyen bosszúságot tud okozni takarításkor. Lágy vízzel óvni tudnánk ezentúl gépeinket is, illetve alacsonyabb energia és fűtési költségekkel is számolhatnánk. 

Egy szó, mint száz, a vízkő bárhol kialakulhat, ahol víz van, ugyanis a benne levő oldott kalcium és magnézium ionok keménnyé teszik azt, ezért a vízlágyítót én egy rendkívül hasznos befektetésnek érzem, hiszen a legjobb befektetés mi magunk vagyunk, hogy életünket a lehető legjobb minőségben élhessük.

Megjegyzések