A KOZMETIKAI KONTAKTLENCSÉKRŐL | ŐRÜLT, DILIS SZEMSZÍNEK PILLANATOK ALATT!


Manapság már teljesen megszokott dolognak számít a kontaktlencse viselése, nekem is rengeteg szemüveges ismerősöm van, akik előszeretettel hordanak szemüveg helyett lencsét. Mivel én szerencsére nem vagyok szemüveges, és legfőképp nem vagyok szemész sem, így nem vagyok otthon a dioptriás, vagyis látásjavító lencsék területén, ezért ebbe a részébe nem is mennék bele.

A 2017-es NYX Face Awards sminkverseny 2. fordulójában a ColourVUE Crazy Zöld Sárkányszem (fedő) lencsét viseltem.


Viszont 0 dioptriás kozmetikai kontaktlencséket régóta használok, ugyanis egy-egy extrém sminkem remekül kiegészítik, és mivel rengeteg kérdést szoktam ezügyben kapni, úgy gondoltam egy cikket mindenképp megér.

Először is fontos megkülönböztetni a 2 típust a színes, kozmetikai lencsék közül, ugyanis emiatt szokott az egyik legnagyobb zavar lenni a fejekben:

A színes kontaktlencséknek két fajtája létezik, az egyik típus a kiemelő, a másik pedig a fedő.

Kiemelő típusú színes lencsék: A szem természetes színét emelik ki, a szín módosítására csupán kis mértékben képesek.

Fedő lencsék: Teljes mértékben átváltoztatják a szemszínt, azaz sötétből világosat is képesek csinálni, így lehetséges, hogy a sötétbarna szemből, sugárzóan kék szemeket lehet varázsolni.

Nekem alapvetően csokoládébarna szemem van, ami fényben mély borostyán színű. Viszont kontaktlencsével volt már élénk zöld, kék, sárgás, sőt hófehér szemem is. Próbáltam kiemelő színt is, kékben, és ha jó minőségű termék esetében, ugyan kisebb mértékben, de az is képes a szemszín megváltoztatására, és az eredmény sokkal természetesebb hatású lesz.

NYX Face Awards regisztrációs sminkem: ColourVUE Crazy Pixelfehér (fedő kontaktlencse)


Lényegesnek tartom elmondani, hogy attól még, mert nem szemész írja fel ezeket a lencséket, tehát könnyedén beszerezhetőek, én mindenkinek azt javaslom, hogy vizsgáltassa meg előtte a szemét, ugyanis furcsán hangozhat, de nem mindenki alkalmas kontaktlencse viselésre, illetve még rengeteg egyéb probléma is felmerülhet, amire nem is gondolna a laikus ember. Gondot okozhat például a túlhordás, az alkalmassági vizsgálat és használat betanításából hiányából fakadó bakteriális fertőzések. Ezért én mindenképp azt javaslom, hogy a színes kontaktlencsék esetében is kérjük ki egy szemész orvos véleményét, mielőtt meggondolatlanul kárt okoznánk látásunkban!

2016. Halloween: ColourVUE Crazy Darth Maul (fedő kontaktlencse)


Végül a másik fontos dolog, amit még meg kell említenem, az az, hogy SOHA ne vegyünk megbízhatatlan, ellenőrizhetetlen forrásból kontaktlencsét (és persze mást sem)! Én vagy személyesen vásárolom a lencséim az optikából (legelső alkalommal így tettem, előtte pedig a már említett vizsgálat volt, és a helyes használatra való betanítás) vagy ha internetes rendelés mellett döntök, akkor is leellenőrizhető hátterű, megbízható céget választok. Az utóbbi időszakban, pl a NYX Face Awards versenysminkjeimnél használt lencséim, mind-mind az eOptika.hu oldalról származnak. Tökéletesen elégedett vagyok ezekkel a kontaktlencsékkel, illetve magával a szállítással is, ugyanis nagyon hamar, biztonságosan becsomagolva érkeztek meg hozzám.

Egy idei Halloween buliban pedig a ColourVUE Crazy Twilight (fedő) kontaktlencsét viseltem.

...

A legvégére pedig egy jó hír, van egy 1000 Ft értékű kuponkódom: VICTORIE
2017.12.31-ig váltható be az EOptika.hu oldalán színes kontaktlencsékre!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásod! Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik meg.