#FACEAWARDSHU 2017 | TOP 20 A TERMÉSZET ISTENE...ÉS EGY KIS BESZÁMOLÓ


Ha követtek a különböző felületeken, illetve olvastátok az előző posztomat ;), akkor már értesülhettetek róla, hogy sikeresen továbbjutottam az idei Face Awards-on, így megmérettethetem magam a TOP 20 mezőnyben is! Nem győzöm elégszer elmondani, hogy mennyire hálás vagyok Nektek, szavazóknak, hogy segítettetek nekem ebben, és természetesen a zsűrinek, akik láttak bennem, és a munkámban fantáziát, így bejuthattam az elődöntőbe.
Hihetetlen boldogság ez számomra, ugyanis borzasztóan élvezem az egész versenyt: a hangulatát, ahogy tervezgethetem az elkészítendő look-ot, összeállítom a kiegészítőket...Nem beszélve magáról a felvételről, ami hatalmas izgalommal jár, de esetemben szerencsére pozitív izgalommal, ugyanis ahogy már tudhatjátok rólam, a sminkelés mellett nagyon szeretek forgatni, vágni, szerkeszteni, azaz a hozzá társuló munkákat is örömmel végzem.


TE JÓ ÉG! Bejutottam...Sikerült!!!

Amikor kiderült, hogy bejutottam az elődöntőbe, az a szitu bizony visítós, sírva örülős, ugrálós volt... komolyan, kár, hogy nem vette fel senki videóra, mert szerintem jót nevetnétek rajta, hogy úgy tudok örülni, kb. mint egy gyerek. :D Nos, utána nagyon felpörögtek az események, ugyanis már aznap kiderült egyben az is, hogy mi lesz a témánk. Nekem azonnal működésbe léptek a kis fogaskerekeim, szinte aludni sem akartam, annyira ezen járt csak minden gondolatom. Nagyon gyorsan megérkezett a hatalmas csomagom, amivel a szervezők lepték meg a továbbjutókat, egyben ezzel meg is könnyítik kicsit az utunkat azzal, hogy rengeteg fantasztikus termék lapul a dobozban, amit felhasználhatunk a sminkünknél.


Hatalmas unboxing - 95 db termék...

Természetesen a doboz bontásáról elkészült az unboxing videó is, amiben kicsit ismét előjött a gyermeki-énem, ahogy szedtem elő a szebbnél szebb dolgokat a giga méretű dobozból. Hatalmas meglepi volt, hogy nem csupán NYX termékek bújtak meg a pink-fekete csomagolópapírok között, hanem a Kiehl's-től, a Redken-től illetve a L'Oréal Colorista-tól is. /SPOILER: Hamarosan bővebben is hallotok róluk!! ;) /
Ha még nem láttad volna a videót, akkor kukkantsd meg itt  > > > https://www.youtube.com/watch?v=bRWGJXc0iug

Visszatérve a TOP 20-as sminkemre...

Azt egyszerre tudtam, hogy semmiképp' nem valami zöldes-barnás vonalban akarok alkotni, ugyanis szeretek kicsit eltérőbben gondolkozni, vagy úgy is fogalmazhatnék, hogy szeretem kicsit továbbgondolni a dolgokat. :) Szerencsére nagyon gyorsan jött az ISTENI :) szikra! Én mindig is imádtam a történelmet, és talán a legnagyobb kedvencem volt az a része, amikor a görög illetve római istenekről tanultunk. Rengeteget olvastam róluk pluszban is, és hamar beugrott, hogy az isteneknek szobrokat is állítottak az emberek, hogy még inkább kifejezzék a tiszteletüket feléjük, és persze imádhassák őket. Szerencsére a kapott termékek közül bőven találtam olyasmiket, amivel meg tudtam valósítani az ötletemet, így elkészíthettem A Természet Istene avagy Istennője szobrot.

Azt tudni kell rólam, hogy rendkívül vizuális típus vagyok, ezért mindig tartok a közelemben jegyzetfüzetet, ceruzákat, hogy ha jön az ihlet, felvázolhassam magamnak. Ez most is így történt, konkrétan már ágyban voltam, amikor jött az ötlet, ezért elő is kaptam a noteszem az éjjeliszekrényből, és készítettem egy gyors skiccet az elképzelésemről. (Többet is, de ez volt az első.)


A használt termékek...

Ahogy megszokhattátok, a videóban is megmutatom, illetve a videó alatti elírásban is megtaláljátok a felhasznált termékeket, azért ide is beírom a listát:

-NYX First Base Primer Spray - 01 (sminkbázis)
-NYX HD Finishing Powder - 01 (púder)
-NYX Eye and Eyebrow Pencil - 912 Charcoal Anthracite (szürke szemceruza)
-NYX Macaron Lippie - 12 Chambord (fekete ajakrúzs)
-NYX Jumbo Eye Pencil - 604 Milk (krémes, fehér szemceruza)
-NYX Primal Colors - 01 Hot Black  (préselt fekete pigment/szemfesték)
-NYX HD Finishing Powder - 01 (púder)
-NYX Matte Liquid Liner - 01 Black (matt, folyékony, fekete szemhéjtus)
-NYX Primal Colors - 01 Hot Black (préselt fekete pigment/szemfesték)
-NYX White Liquid Liner - 01 White (folyékony, fehér szemhéjtus)
-NYX Jumbo Eye Pencil - 604 Milk (krémes, fehér szemceruza)
-NYX Jumbo Eye Pencil - 601 Black Bean (krémes, fekete szemceruza)
-NYX Matte Liquid Liner - 01 Black (matt, folyékony, fekete szemhéjtus)
-NYX White Liquid Liner - 01 White (folyékony, fehér szemhéjtus)
-NYX Ultimate Shadow Palette - 04 Brights (színes szemhéjpúder paletta)
(alsó sor 1. szín: zöld)
(alsó sor 2. szín: sárgászöld)
(alsó sor 4. szín: sárga)
-NYX Matte Finish Setting Spray - 01 (matt hatású, fixáló spray)
-NYX Pro Foundation Mixer | 03 White (alapozó világosító)
-NYX Invincible Fullest Coverage Foundation | 02 Fair (alapozó)
(A szürke alapszínt úgy értem el, hogy összekevertem a világos alapozót, a fehér alapozó világosítót, illetve szürke és fekete szemhéjpúderekkel.)

Ahogy említem is a videóban, a matt NYX szemfestékről, hogy nagyon-nagyon pigmentált, de gondoltam megmutatom Nektek fotón is a fukszia tesójával együtt, milyen az, amikor épp csupán belenyúlok ujjal. Ugye mennyire szuperek?


Magáról a smink elkészítéséről nem írnék bővebben, hiszen a videóban pontosan bemutatom, szóval, ha nem láttátok, vagy újra megnéznétek :) akkor katt ide:https://www.youtube.com/watch?v=O3kj3_UweBk

Mennyi idő...?

Sokan szoktátok kérdezni, hogy mennyi ideig tart, amíg egy ilyen extrém look elkészül, és mennyi ideig tart a lemosása?
Nos, maga a felvétel általában több órát igényel, ha jól emlékszem ez nagyjából 4-5 órás volt, ebben benne van a fények felállítása/beállítása, a kamera beélesítése...stb.
Nyilván másabb kamerának sminkelni, mint, amikor csak magadnak sminkelsz, figyelni kell rá, hogy úgy csináljak mindent, hogy az a kamerában is jól látszódjon, ezáltal Ti is láthassatok minden fontos momentumot.

A lemosása, lehet meglepő, de nem volt vészes! Nagyjából negyed óra volt a sminklemosós lemosás, utána egy alapos fürdés, hajmosás, és kész is voltam, visszaváltoztam emberré. :D
Hatalmas segítség volt a NYX sminklemosó kendője, szuperül hozza a durvább sminket is, szóval, ha még nem próbáltátok ezeket a kendőcskéket, én jó szívvel javaslom Nektek.


Aztán a felvételen kívüli munkák is vannak még: ugye meg kell csinálni a felvételt a használt termékekről is (sminkvideó előtt vagy után), a narrálását, a videó vágását, szerkesztését, zenét keresni alá, elkészíteni az indexképet...stb. Nyilván ez sem 1-2 óra, de ha imádod, amit csinálsz, akkor szinte repül az idő, és ahogy írtam, nekem ez a szenvedélyem. :)

Ért még egy nagy meglepetés is...

...miután kikerült a Természet Istene videóm a Youtube-ra, több dunántúli hírlap online felülete is megjelentette!!! :) Úgy örültem neki! :)

Vas Népe Online: http://vaol.hu/bulvar/varazslatos-smink-igy-lesz-a-fiatal-lanybol-a-termeszet-istene-video-1832465
Zalai Hírlap Online: http://zaol.hu/bulvar/varazslatos-smink-igy-lesz-a-fiatal-lanybol-a-termeszet-istene-video-1832465
Napló Online: https://veol.hu/bulvar/varazslatos-smink-igy-lesz-a-fiatal-lanybol-a-termeszet-istene-video-1832465
FMH Online: http://feol.hu/bulvar/varazslatos-smink-igy-lesz-a-fiatal-lanybol-a-termeszet-istene-video-1832465
Dunaújvárosi Hírlap Online: http://duol.hu/bulvar/varazslatos-smink-igy-lesz-a-fiatal-lanybol-a-termeszet-istene-video-1832465

Csináltam róla egy képernyőfotót is emlékbe. :)


Így a poszt végén pedig arra szeretnélek Benneteket kérni, ha tetszik, amit alkottam, akkor kérlek szavazzatok rám (még ma és holnap van erre lehetőség), hogy továbbjuthassak, és a TOP 10-es kihívásban is részt vehessek. Köszönök szépen minden egyes eddigi szavazatot, és azokat is, amiket még ezután adtok le rám! :) Ezen a linken találjátok a szavazást, Vic Torie néven keressetek: http://faceawards.nyxcosmetics.hu/videok
A NYX magyar oldalainak elérhetőségei pedig ezek lennének, érdemes követni őket, így nem maradtok le semmilyen információról a versenyről, és infókról sem a márkával kapcsolatban.
Jut eszembe: jövő héten nyit az újabb NYX bolt Budapesten!! Az eseményt Facebook-on megtaláljátok. :)

Facebook: NYX Professional Makeup Hungary
Instagram: nyxcosmetics_hu

Megjegyzések