#FACEAWARDSHU 2017 | ISMÉT FŐSZEREPBEN A KREATIVITÁS


A kreatív sminkek imádóinak legnagyobb örömére, idén ismét, azaz 2. alkalommal is megrendezése kerül hazánkban, az amerikai hagyományokkal bíró sminkverseny, a NYX Face Awards. 


A versenyről...


A regisztrációs időszak március 10. és április 1. között zajlott, ekkor volt lehetőség a jelentkezésre. Ehhez egy már meglévő videóval vagy éppen egy teljesen új YouTube sminkvideóval kellett nevezni, melyben a kedvenc makeup look-ját mutathatta be az induló. Az 1. fordulóban, aminek a rajongói szavazása épp' most zajlik, még nem volt meghatározva, milyen témában készüljön a videó.
Április 9-ig lehet még szavazni, és 10-én pedig kihirdetik, hogy kik kerültek a TOP 20-ba, azaz az elődöntőbe. A verseny további állomásairól, a játékszabályokról stb... olvashattok a hivatalos weboldalon.
A nyeremény a tavalyihoz hasonlóan álomszerű, a rengeteg NYX termék mellé jár az Év Beauty Vloggerének 200.000 Ft készpénz, de ami a pénznél is milliószor jobb: a nyertes eljuthat Los Angeles-be az amerikai NYX Face Awards döntőjére! A tavalyi győztes Karin Dragos lett, aki magasra tette a mércét, ugyanis véleményem szerint a verseny összes fordulójában fenomenálisan teljesített! Megérdemelten nyert abszolút, ezt versenytársaként őszintén így gondolom.

A sminkemről, és a hozzá tartozó történetről...

A smink egy sztorival kezdődik, úgy éreztem, hogy úgy lesz kerek egész a videó, ha "elmesélem" hogyan alakult ki a Pók-Démon. Magát a karaktert én találtam ki, tehát így, ebben a formában nem egy létező mese/filmszereplő...stb. :)

A sztori, ami csupán 3 perces, egy átlagos lányról szól, aki egy erdőben sétálgat, gyönyörű idő van, talál egy szál virágot /ezt természetesen már én vittem ki, tehát nem történt természetkárosítás az erdőben/, majd miután leszakítja és elindul vele, hall egy vészjósló hangot. Az elsőnek még nem tulajdonít különösebb jelentőséget, de a másodiknál már megrémül. A virágot elejtve, berohan az erdőbe, ahol elesik. Miközben próbálja összeszedni magát, hirtelen megcsípi a nyakát egy pók. A keze "véres" (folyékony, piros rúzsos pontosabban :D) lesz, elájul. Ébredés után, eltántorog egy fáig, itt már meglátjuk, hogy mivé változott... A mellkasán egy nagy pókbarlang, pókhálóval beszőve, kisebb-nagyobb repedések futnak fel, egészen az arcáig, mindkét szeméből 2 kisebb pók jön ki, a homlokán pedig egy nagy, méretes pók csücsül. Ezután látunk tőle egy sokatmondó és enyhén gonoszkás mosolyt, majd eltávolodik tőlünk, elsétál az erdő belseje felé.

A pókok megfestése igazi izgalmat, kihívást jelentett, ugyanis igyekeztem őket olyanra készíteni, mintha valóban ott lennének, azaz ahogy a szememből kibújó kisebb pókoknak a lábuk alá árnyékot, a testüknek pedig dimenziót sminkeltem, úgy a nagy pók is megkapta az árnyékát, és kiemelést is, mintha valóban ott ülne a homlokomon. A szemeimre egy nagyon sötét szemfestést készítettem, erőteljes szemöldökökkel, az ajkaimra pedig izgalmas bordós - feketés ombre rúzsozás került. Legvégül a szemembe színes kontaktlencsét tettem, úgy éreztem, hogy egy fehér, pixeles hatású lencse igazán illeni fog ehhez a külsőhöz.
Az egész look-ot egy régies, hosszú szoknyás ruhával egészítettem ki, illetve egy kapucnis, szinte földig érő sötét köpennyel. 

A használt termékek...

Bár a videóban is mutatom, illetve a leírásban is megtaláljátok a felhasznált termékeket, ide is beszúrom azért a listát:

- NYX HD Studio Photogenic Primer Base (sminkbázis)
- NYX Pro Foundation Mixer | 03 White (alapozó világosító)
- NYX Invincible Fullest Coverage Foundation | 02 Fair (alapozó)
- NYX HD Concealer | 01 Porcelain (korrektor)
- NYX Highlight & Contour Pro Palette | 01(kontúrpaletta)
- NYX HD Finishing Powder | 01 Translucent (fixáló púder)
- NYX Wonder Pencil | 01 Light (bőrszínű szemceruza)
- NYX Slide On Pencil | 07 Jet Black (fekete, vízálló szemceruza)
- NYX Dream Catcher Palette | 03 Stormy Skies (szürke, barna, fekete szemhéjpúderek)
- NYX Primal Colors | 01 Hot Black (préselt, fekete pigment)
- NYX Vinyl Liquid Liner | 01 Black (fekete, folyékony tus)
- NYX Propel My Eyes Mascara (fekete szempillaspirál)
- NYX Tame & Frame Brow Pomade | 02 Chocolate (szemöldök pomádé)
- NYX Tame & Frame Brow Pomade | 05 Black (szemöldök pomádé)
- NYX Jumbo Eye Pencil | 604 Milk (fehér, krémes szemceruza)
- NYX Glam Liner Aqua Luxe | 09 Glam Platinum (ezüst, folyékony tus)
- NYX Matte Lipstick | 32 Siren (matt, lilásbordó ajakrúzs)
- NYX Macaron Lippie | 12 Chambord (fekete ajakrúzs)
- NYX Intense Butter Gloss | 05 Apple Crisp (égőpiros, folyékony rúzs)


(A sminktermékek mellett, amolyan "díszítőelemként" a macskám Erzsi nevű műpókját láthatjátok. :D)

A videó...

A videóban részletesen bemutatom, és elmondom
, hogy hogyan készültek a smink különböző elemei, ha még nem láttad volna, akkor a Youtube videóm akár megnézheted itt...
 

...vagy
ahol kapásból a szavazatok leadására is lehetőség van a http://www.nyxcosmetics-faceawards.hu/videok oldalon. Nagyjából középtájon találtok meg, Vic Torie néven.

Imádtam elkészíteni a sminket, és leforgatni hozzá a tutorialt, és a sztorit. Több napnyi munkát ölelt fel az egész, de higgyétek el,  az első pillanatoktól az utolsóig nagyon élveztem. Azt csináltam, ami az egyik legnagyobb szenvedélyem: sminkeltem, filmeztem, vágtam, szerkesztettem... :)

A szavazatok száma az elbírálást 20 %-ban határozza meg, a maradék 80 %-ban a zsűri döntésén múlik, hogy a kiírt kritériumok alapján milyen teljesítményt nyújtott a versenyző.
Ahogy feljebb is említettem, ebben az 1., azaz nevező körben, vasárnapig, azaz április 9-ig lehet a szavazatokat leadni, naponta 1x.
Számomra nagyon fontos, és hihetetlenül jól esik a támogatásotok:
Akik eddig tették, és ezután is rám adják le a voksaikat, vagy csupán mostantól tisztelnek meg azzal, hogy nyomnak rám egy-egy szavazatot, azoknak nagyon-nagyon köszönöm!


Addig is, ha még eddig nem tettétek, kövessétek a NYX magyar oldalait, így nem maradtok le semmilyen információról a márkával és versennyel kapcsolatban. :)

Facebook: NYX Professional Makeup Hungary
Instagram: nyxcosmetics_hu

Megjegyzések