FRUPKA SÜLT TEA | MEGKÓSTOLTAM


Nemrég megkeresett egy kedves levél kíséretében a Frupka sült tea csapata, és megkérdezték, hogy nem lenne-e kedvem kipróbálni az általuk forgalmazott sült teát. Nos, őszintén szólva halvány fogalmam nem volt róla, hogy mi ez, de utánaolvasva nagyon érdekesnek találtam, és mivel alapból szeretem a gyümölcsös italokat, ezért örömmel mondtam igent a tesztelési lehetőségre.Mi is az a sült tea?

Röviden: egy gyümölcskoncentrátum, amely friss gyümölcsökből készül. Hagyományos sütési eljárással, eredeti cseh recept alapján, az immár több, mint 150 éves tradícióval bíró sült tea.

Elkészítése roppant egyszerű:
1. Egy 2 dl-es bögrébe öntsünk bele egy adagnyi Frupka koncentrátumot!
2. Öntsünk hozzá 150 ml forró vizet!
…és kész is van! Azonnal fogyasztható a finom, meleg, gyümölcsös ital. Ráadásul itt nem kell kidobni semmit belőle, mint pl. a teánál a filtert, hanem a gyümölcsöket kikanalazhatjuk. Isteni fincsi! :)Emellett kipróbáltam még kétféleképpen is:

A meleg víz helyett, hideggel, így ízletes gyümölcskoktélt kapunk, illetve, natúr joghurttal elkeverve pedig gyümölcsös joghurtot.
A legjobban meleg italként ízlett nekem, a páromnak pedig joghurtként elkészítve. Igazából mindenhogy finom, de talán ebben az időszakban számomra melegen vált be a legjobban.

A Frupka sült tea hőkezeléssel van tartósítva, nem tartalmaz tartósítószert, így a gyümölcskoncentrátum átlagosan egy-másfél évig tartható el. Érdemes napfénytől elzárt, száraz helyen tartani.

A tartósítószeren kívül NEM TARTALMAZ MÉG hozzáadott répacukrot, mesterséges színezéket, koffeint, zselésítő anyagokat, ízfokozókat stb.

Édesítésként csupán fruktózt tartalmaz. 20 féle ízből választhatunk, én 6 féle ízt válogattam össze mini kiszerelésben, azaz 6 adagnyi Frupkánk lett: málna, eper, narancs, alma, körte és sárgabarack ízben.

Akár ajándéknak is szuper ötlet, ugyanis nagyon szép díszdobozban is rendelhetjük. 


Megjegyzések