JESSUP MULTIPURPOSE ECSETKÉSZLET


Ma egy igazán izgalmas külsejű ecsetkészletet szeretnék Nektek bemutatni. Gondolom, lassan már meg sem lepődtök… igen, ismét egy Jessup készletről lesz szó. :) A márkától már két ecsetszettel is találkozhattatok a blogon, ha még nem olvastad volna, ITT és ITT megteheted.


Több brand is megjelent már ehhez hasonló ovális fejű, vagy ahogy sokan nevezik őket „fogkefe” alakú ecsetkészlettel.
Nagyon különleges kialakítású ecsetekről beszélünk, ha valaki nem látott még hasonlót, esélyes, hogy meglepődik, amikor először a kezébe kerül. Valóban emlékeztetnek első ránézésre a fogkefékre, viszont ezeknek a szőre rendkívül sűrű és puha. Az ecsetek markolata is furcsának tűnnek elsőre, egyáltalán nem a megszokott forma, hiszen a vége felé szélesedik, a könnyű foghatóság érdekében.


Ez a készlet 10 db ecsetből áll, viszont egy ecset többféle funkcióra is bevethető, ezért jól kihasználható szettről beszélhetünk.

Balról jobbra:
1. kontúr és korrektor pontozó
2. kontúr és korrektor pontozó, satírozó
3. tuskihúzó, szemöldök, ceruza
4. szemfestő, szemöldök
5. szemfestő
6. nehezebben hozzáférhető területek (pl. orrnyereg) satírozója
7. highlighterező, alapozó, kontúrozó, pirosító, primer
8. pirosító, bronzosító, alapozó, primer
9. púderező, testfestő
10. nagy púderező, testfestő

Jogosan felmerülhet a kérdés, vajon miben más, vagy esetleg miben jobb a szokványos ecsetformáknál?


Nos, nagyon gyorsan lehet vele dolgozni! Pillanatok alatt, folt-és csíkmentesen eloszlatható vele az anyag. Dús és selymes tapintású, szintetikus sörtéjű blender ecsetek, melyek könnyedén felveszik az anyagot. Ezt a sörték sűrűségéből adódóan tudja megvalósítani, hogy nem nyel el feleslegesen túl sok terméket, illetve amit felvesz, azt gyönyörűen le is adja. Elsőre azt gondoltam, hogy csak krémes, folyékony állaghoz fog működni, de képzeljétek: por textúrával is tökéletes!


Előnye még, hogy közelebb kerülhetünk vele a tükörhöz, a szár kialakítása miatt, ellentétben a megszokott kialakítású ecsetekkel, amikkel azért bizonyos távolságot kell tartani. Az ecsetfej és nyél párhuzamosan fut az arccal, szemben a hagyományos típusokkal, ahol az ecset az arc felé áll.
A nyéllel kapcsolatban fontos még tudni, hogy műanyagból készültek, ezáltal sokkal kedvezőbb áron juthatunk hozzá ehhez az ecsettípushoz, mint a fénynyelű verziókhoz.
Ami viszont egyik előnye, az kicsit a hátránya is egyben, ugyanis a műanyag szár nyilván annyira nem tud erős lenni, mint a fém. Ezért némi odafigyelést igényel használat közben, hogy ne nyomjuk túl nagy erővel az archoz, nehogy eltörjön a fej alatti vékony részen a nyél. Egyébként véleményem szerint nem is kell nagy erővel nyomni, mert anélkül is szépen lehet vele dolgozni, hogy durván tunkolnánk vele az arcunkat. Ha valaki mégis igényli az erősebben nyomó használatot, annak javasolt, hogy tartson ellen az ecset fejénél, hogy ne érjen „roppanós” véget sminkelés alkalmával az ecset.
Ahogy ezeken a képeken láthatjátok, így szoktam ellen tartani az ecsetnek, hogy vigyázzak rá. Gyönyörűen eldolgozza az anyagot, szinte láthatatlanul beledolgozza az alapozót a bőrbe.


A vonalhúzó ecsetek remekül használhatóak szárazon (2. kép), és nedvesen (3. kép) is. Ezek egyébként nagyon jó szolgálatot tesznek nem csak a szem sminkjénél, hanem a szemöldök készítésénél is.


Az ecsetek szőre szerencsére nem hullik, használat közben és mosáskor sem. A kisebb ecsetek nagyon gyorsan megszáradnak, a nagyobbakra természetesen azért kicsit várni kell.

Pár szó a tisztításról:
Mivel kimondottan tömött ecsetek, ezért érdemes kerülni a túlzottan habzó tisztítókat, ugyanis nagyon nehéz maradéktalanul kiöblíteni. (Én leginkább az ecsettisztító szappanokat részesítem előnyben, amik amellett, hogy rendkívül hatékonyan tisztítanak, nem túl habosak, ezért könnyű őket kiöblíteni.)
Szárítás: Óvatosan kinyomkodom belőlük a vizet, a sörtéket formára igazítom, majd egy polcra teszek törölközőt, és az ecseteket úgy helyezem el, hogy a fejük a sörtékkel már a "levegőben" vannak, azaz nem a polcon (így nem nyomódnak, illetve véleményem szerint gyorsabban is szárad, mintha a törülközőn feküdne). A nagyobb fejűek nyelére nehezéket teszek (pl könyv), hogy ne essen le.

Számomra, bár nem helyettesíti a hagyományos sminkecseteim, viszont hasznos darabjai a készletemnek, így bátran, és örömmel nyúlok hozzájuk is reggelente, a napi sminkem készítéskor.

A szett ára: 10.500,- Ft
A cikkben bemutatott 10 db-os ecsetkészlet a Make Up Plaza kínálatában - ITT
Jessup ecsetek a Make Up Plaza-tól - ITT

Megjegyzések