INTERJÚ | LIVUSKA GLASS, DESIGN, JEWELLERY


Nagyon kedvelem a különlegességeket: gasztronómia, kozmetikumok, ruhák, cipők... és - nőként azt hiszem ez nem meglepő :) - az ékszerek terén is. Ezért is keltette fel a figyelmem egy tehetséges magyar tervező, aki nem másból készít szebbnél szebb ékszereket, mint üvegből.

Szeretném Veletek is megismertetni kicsit magát Livuskát, aki a gyönyörű ékszerek tervezője és megalkotója is egyben, illetve természetesen a színes és izgalmas munkáját is.

V: Mesélj kicsit magadról! Már kislányként is ilyen kreatív voltál?

L: :) Soha nem tudtam rajzolni, barkácsolni, vagy hímezni, abszolút antitalentum voltam. Ez kb egy évvel ezelőtt változott meg, amikor jött az ihlet, hogy ékszereket szeretnék készíteni… Elméletben ekkor össze is állt, mit szeretnék végeredményként látni, a kérdés „csak” a gyakorlati rész volt…


V: Honnan jött az ötlet, hogy ékszereket készíts, és miért pont az üveg?

L: Mindig is szerettem a bizsukat, rengeteg van belőle, meglátom, megveszem, és aztán szembejön velem másokon… Na egyik ilyen alkalommal pattant ki az ötlet, hogy egyedi ékszert szeretnék. És hogy ha már egyedi, akkor miért ne készítsem el én? Hiszen akkor garantáltan olyan lesz, amilyet szeretnék. Hogy miért pont az üveg? Szeretem a fényét, a csillogását, elegáns, és különleges.
 

V: Hogy kell elképzelnünk egy Livuska ékszer megvalósulását? 

L: Minden a tervezéssel kezdődik. Színes ceruzával lerajzolom az adott ékszert, méretezem, majd az üveget (fontos, hogy azonos legyen a hőtágulásuk a különböző üvegeknek) méretre vágom, több réteget összeillesztek egy speciális ragasztó segítségével, majd a száradás után egy erre alkalmas kemencében 750-800 fokon elkezdem olvasztani őket. Közben figyelni kell, mert ha túlhevül, megfolyik az üveg, ha nem elég magas a hőfok akkor pedig nem olvad meg rendesen. Elég izgalmas. :) Amikor ezzel készen vagyok, fokozatosan szobahőmérsékletűre visszahűtöm, ezzel szinte törhetetlenné és ellenállóvá teszem az üvegeket, majd jöhet az ékszer alap. Leginkább prémium nemesacélt használok, de van aki a basic (rhodiumozott, antiallergén) alapot választja.

V: Inspirálódsz különböző divatirányzatokból vagy beugrik egy minta, összeállítás, és megvalósítod?

L: Ha meglátok egy szép ruhát, vagy táskát, azonnal elindul a fantáziám, hogy milyen ékszer passzolna hozzá. Sokszor meg is tervezem és elkészítem.V: Egyedi igényekkel is megkereshetnek téged? Tehát ha valaki kimondott elképzeléssel érkezik, hogy milyen színekből szeretne ékszert, akkor nálad jó helyen jár?

L: Igen, nagyon sokszor keresnek fel egyedi elképzeléssel. Ennek kifejezetten örülök, a kedvencem pl. amikor küldenek képet egy adott ruháról, hogy ahhoz készítsek ékszereket. Vagy Varró Gabi selyem sáljaihoz is szeretek tervezni. Ilyenkor ez egy jó kiindulópont, és a végeredmény, amikor az ékszer és a ruha vagy sál egymás mellé kerül, fantasztikus.

V: Milyen ékszerek közül válogathatnak a vásárlóid?

L: Nyakék, gyűrű, karkötő és fülbevaló szerepel a palettámon. Ezek viszont szinte végtelen verzióban, csak a fantázia szabhat határt. :)

V: Van tipped az ékszereid kezelésével, ápolásával kapcsolatban, hogy sokáig szépek maradhassanak?

L: Különösebb „törődést” nem igényelnek, főleg a prémium alapú nemesacél ékszerek. Egyetlen dologra nem árt, ha figyelünk, lehetőleg ne ejtsük le őket, mert ha feszültség keletkezik, az üveg elválhat az alaptól. Nem törvényszerű, de jobb az óvatosság. :)

V: Hol elérhetőek a termékeid? Meg lehet esetleg személyesen is nézni őket?

L: A webshop kialakítása folyamatban van, remélem hamarosan elérhetővé válik, kizárólagos viszonteladóm Egerben Varró Gabi, a vár alatt székel, ott több ékszer is megtekinthető, illetve egy designer termékeket forgalmazó webshopban is hamarosan vásárolhatóak lesznek az ékszereim. Az ár természetesen mindenhol egyforma lesz. :)
Aki pedig nézelődni szeretne, az Instagramon és a Facebookon megtekintheti az ékszereket.


Köszönöm szépen a válaszokat Livuska! :)

Remélem Nektek is tetszett az interjú, ha megtetszettek ezek a színes üvegcsodák, akkor látogassatok el a Livuska - designer jewellery Facebook oldalára vagy Instagramra, megcsodálhatjátok a szebbnél szebb ékszereket. Természetesen én sem tudtam ellenállni nekik... :) Ha kíváncsi vagy az én "Livuskámra", nézd meg az Instagram oldalamon ITT.

Meséljetek, Nektek van már saját Livuska ékszeretek vagy esetleg tervezitek a beszerzését?

Megjegyzések