RETRO SMINK


Bár már múlt hónapban véget ért az ADEN Cosmetics által szervezett ADEN-lány verseny, még mindig alig hiszem el, hogy sikerült megnyernem, így én lehetek az év közönségdíjas ADEN-lánya.  Rengeteg szavazat érkezett rám, amiért borzasztóan hálás vagyok! Köszönöm még egyszer!

Nagyon izgalmas, színes időszaknak ígérkezik ez az év, ugyanis minden hónap végén láthattok tőlem egy-egy ADEN termékekkel készített sminket, aminek természetesen az elkészítését is dokumentálom.

Az első sminkemet a farsangi időszak ihlette, egy retro hatású, 60-as évek inspirálta sminket készítettem.


1. Első lépésként lealapoztam az arcom az ADEN olajmentes, folyékony alapozójával (02 Natural). Ennek az alapozónak a textúrája kimondottan kellemes, az összhatása nem lesz maszkszerű, ezáltal természetes megjelenést biztosít az arcbőrnek. A bőrhibákra, a szemem alá, sőt a szemhéjamra is korrektorstiftet használtam (01 Light).

2. Fixáltam az alapozásom kompakt púderrel (01 Tan), és nagyon finoman kiemeltem az orcákat a Terracotta pirosító púderrel (03 Red).

3. A szemöldököm kiemeléséről sem feledkeztem meg, annak ellenére sem, hogy frufrum van. Kefés szemöldökceruzát használtam, aminek a kupakján levő kis fésűvel szépen át is tudtam fésülni a szálakat (Brown).


4. Ezután rátértem a szemem sminkjére:

 • A szempillatöveket kihúztam fekete szemceruzával (00 Devil).
 • A teljes szemhéjamra felvittem a Terracotta barna szemhéjpúderéből (06 Brown) az aranyló szemhéjport, enyhén nedves ecsettel.
 • A felső szemhéjam szemránca fölé húztam egy barna ceruzavonalat (04 Brown), aminek cicásan hajlítottam külső végét. Majd az alsó szempillák tövét is kiemeltem vele. A vízvonalon a drámai hatás kedvéért a fekete szemceruzát használtam.
 • Ismét fogtam a barna, hármas palettát, és a legsötétebb barna árnyalatával és egy ceruzaecsettel a vonalat átsatíroztam, a külső széleknél picit sötétebbre készítettem. Az alsó szempillatöveknél is átmentem a ceruzavonalon szemhéjporral, hogy tartósabb legyen. De itt a belső résznél az aranyló színt használtam, hogy élénkebb legyen a tekintetem.
 • Fekete filces szemhéjtussal (01 Black) cicás tusvonalat húztam, figyelve rá, hogy az íve kövesse a ceruzavonal ívét. Nagyon precízen lehet vele dolgozni, ezért roppant egyszerű dolgom volt vele, ráadásul mivel szuper pigmentált, így nem kell többször átmenni rajta.
 • Végül spiráloztam alul és felül is dúsító szempillaspirállal (Black). Még intenzívebb, alkalmibb megjelenésért, használható műszempilla is.

5.
Az ajkaim sminkjét nem vittem túlzásba, csupán kihúztam és besatíroztam egy nude szájkontúr ceruzával (46 Nude), majd pedig az igéző hatásért felvittem egy ragyogó szájfényt (08 Diamond Orchid).


Megjegyzések

 1. Gratula :) Nem tudom, ez mennyire retros, de imádom az ilyen sminket, nagyon tetszik!! Sőt én még erősebb rúzst is el tudnék képzelni hozzá magamnak, de a te világos hajadhoz ez a szolid szín nagyon jól áll.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi szépen! :) Szerintem retrosnak mondható, mert a 60-as évek nagy divatja volt az ilyen smink, épp emiatt lett a szám visszafogottabb, hogy még jobban hasonlítson az akkori trendre. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásod! Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik meg.