ECSETTISZTÍTÁS - AHOGY ÉN CSINÁLOM


Az ecsetek használatával csodás sminkeket kreálhatunk magunknak, de ahhoz, hogy valóban szép eredményt érjünk el velük, és óvjuk a bőrünket is, időnként szükséges az eszközeink tisztítása, ápolása is.


...mert ugyan ki akarna saját bacitenyészetet az ecsettartójába? Na, ugye, hogy senki! Mégpedig ha nem ápoljuk, tisztítjuk az ecseteinket, szivacsainkat megfelelően és rendszeresen, könnyedén kiszúrhatunk a bőrünkkel, és jönnek a nem kívánt gyulladások, pattanások.
Másrészt ha használsz egy bizonyos színt az ecseteddel, és nem takarítod ki, és utána másik színt teszel fel vele, köze nem lesz az eredménynek ahhoz, amit szerettél volna.

Nagyon gyors ecsettisztítás, amit még a legtürelmetlenebbek (jelen!) is kibírnak:
Ecsettisztító folyadék. Kapható öntögetős illetve szórófejes kiszerelésben, én inkább ez utóbbit preferálom jobban, ugyanis sokkal jobban tudom kontrollálni a mennyiséget, míg előbbinél ha az ügyetlenségemet is számba veszem, akkor bizony előfordulhat a termék pocsékolása.
Ahogy én használom: Pár fújás, majd papírtörlőn való áthúzkodás, míg tiszta nem lesz az ecset. Ez a megoldás amiatt is rendkívül gyors, mivel a száradási idő is jóval rövidebb, mint a nedves mosásnál.

Én leginkább a tusecseteimre szoktam még egy gyors módszert bevetni, ugyanis aki használ zselés tust, az jól tudja, hogy ha benn marad az anyag, akkor kőkeményre szárad az ecsetben a tus: Miután kihúztam a szemem, fogok egy sminklemosó kendőt, és alaposan áttörlöm vele az ecsetem fejét, így eltávolítva belőle a tus maradékát is.

A másik módszer, ami kicsit hosszabb ideig tart, de megéri: a mosás, avagy az ecset-wellness. :)
Kétféle módszert próbáltam a samponos (legjobb a kimondottan ecseteknek való illetve a kímélő babasampon) és az ecsettisztító szappan.
Az utóbbi időben én ez utóbbit használom, méghozzá a blendercleanser solid márkájú szappant, amit a beautyblender szivaccsal együtt vettem meg. Előtte elképzelni sem tudtam, hogy mennyire jó lesz ezzel tisztítani az ecseteimet, de amint kipróbáltam teljesen meggyőzött. Szuperül kihoz mindent a szivacsból, és az ecseteimből, ráadásul nagyon egyszerű a használata. Mivel szilárd anyagú termékről van szó a kiborítás veszélye sem fenyeget, sőt ezáltal a sminktáskába is nyugodt szívvel bedobható, nem ömlik ki semmi. A termék színezékanyag mentes és nem tartalmaz bőr irritáló anyagot.
Ahogy én használom: a benedvesített ecsetet/szivacsot, körkörös mozdulatokkal felhabosítom a szappanon, majd fogom, és ugyanezeket a körkörös mozdulatokat elvégzem a tenyeremben is a habos ecsettel, végül öblítem, egészen addig, amíg tiszta víz nem folyik az ecsetből.

A fürcsi után irány egy finom, puha törülköző, amin szépen eligazgatom az ecseteket, formára simítom a szálakat, majd pedig pihennek egy jót a teljes száradásig.

Hetente-kéthetente, ritkán háromhetente van nagy ecsetfürdés általában, attól függően, hogy mennyit használom őket. Az ecsettisztító folyadék nagyon hasznos kis találmány, jól jön a mindennapokban. (De ha netalántán ehhez is lusta vagyok *Vikielpirul*, akkor van az, hogy váltogatom őket. Szerencsére elég sok ecsetem összegyűlt az idők folyamán, így van mihez nyúlni, amikor pedig végképp' elfogy a tiszta ecset, jön a fürdetés.)

Nagyon aktuális a téma, ugyanis épp' most volt nálam nagy ecsetmosás, alig várom, hogy megszáradjanak, számomra olyan jó érzés, amikor minden eszközöm makulátlanul tiszta! :)Ti mivel tisztítjátok az ecseteiteket?

Megjegyzések