ARCTISZTÍTÁS | AVON ANEW CLEAN 3 AZ 1-BEN ARCTISZTÍTÓ VÍZ


Bőrünk megóvása, és fiatalon tartása érdekében nemrég olvashattatok a blogon egy remek sajtóanyagot a hidratálás fontosságáról.
Ma egy szintén nagyon fontos dologról lesz szó, mégpedig az arc tisztításáról, megismerhetitek az én személyes véleményemet erről a témáról, illetve ajánlok a végén egy általam nagyon kedvelt, szuper terméket is.
Bár szerencsére már mindenhonnan sulykolják belénk, hogy mennyire fontos az arc minden napos megfelelő tisztítása, én mégis úgy látom, tapasztalom sok esetben, hogy homályos pontok még mindig vannak az emberekben ezzel kapcsolatban. Sok tévhitet olvasok, hallok, ezért fontosnak tartom, hogy beszéljünk róluk.


A 3 legtöbbször hallott tévhit:

1. "Ma nem is sminkeltem, nem kell letisztítanom az arcom." 

Sokan úgy gondolják, ha nem sminkelnek, az egyenlő azzal, hogy akkor nincs is mit lemosni róla, így maximum arcot mosnak egy kis vízzel és kész, ennyivel le van tudva a történet. Talán, kapásból ez az egyik legnagyobb tévhit, ami kering! Attól, hogy smink nem kerül az arcodra, bőven van mit letisztítani: ott vannak pl az elhalt hámsejtek, a reggel feltett fényvédőd, az izzadtság, illetve egyéb piszkok, amit ha nem tisztítunk le megfelelően, eltömődnek a pórusok, és jelentkeznek "kis barátaink"; a gyulladt pattanások.

2. "Fáradt vagyok, majd reggel lemosom a sminkem, különben is még fiatal vagyok, ráérek ilyenekkel foglalkozni akkor, majd ha idősebb leszek."

Sajnos egyre több helyen futok bele ilyen és ehhez hasonló kijelentésekbe, amolyan fiatalság, bolondság alapon, fáradság vagy épp' csúnyábban fogalmazva lustaság miatt nem tisztítanak arcot, vagy éppen azért, hogy reggel a párjuk ne lássa smink nélkül őket, mert az "jujhogynézmárki", ezért inkább nem mossák le esténként az arcukat, sőt egyenesen sminkben fekszenek le aludni. Az utóbbit egyszer egy szintén fiatal nőismerősöm személyesen mondta nekem, én meg visszakérdeztem: és az mennyire fog majd tetszeni a párodnak, amikor a szempillaspiráltól merevebb pilláid letörnek alvás közben, amikor a szemsminked belemegy a szemedbe, és gyulladt, vöröses színű szemekkel ébredsz, amikor egy idő után, ha ezt többször megteszed csupa pattanás lesz arcod? S ezek csak a rövidebb távú problémák, amit okozhat ez a butaság.
Én arctisztítás közben mindig elképzelem, amit a szakemberek is szoktak mondani: ahogy lemosom az arcomról a sminket és szennyeződéseket, szinte fellélegzik a bőröm, több oxigént vesz fel, ezáltal javul a tápanyagellátása is, így hosszabb távon megőrizhetem bőröm fiatalos kinézetét.

3. "Este letisztítottam az arcom, reggel felesleges."

Szintén nem értek ezzel egyet. Éjszaka, jól bebújunk a fincsi meleg ágyikónkba, óhatatlanul is megizzad kicsit a bőr, aztán ott van az esti ápolókészítményekből esetlegesen visszamaradt réteg, ezeket mind jó eltávolítani, és friss tiszta arcbőrre felvinni a nappali hidratálót, illetve a sminket. Aztán, ez lehet csak az én személyes heppem, hogy elképzelem a következő szitut körforgásszerűen: Nyilván nem mosunk hajat minden egyes nap, tehát elmegyünk dolgozni, utazunk stb, a hajunkra pedig rákerülnek ilyen-olyan szennyeződések. Este szépen lefekszünk, ez a párnánkra kerül, majd onnan az arcunkra. Én ezért is szeretem reggelente a frissítő arcmosáson kívül áttörölni valamilyen könnyed tisztító vízzel, látva a vattakorongom, érdemes. :)

Az én legújabb kedvenc arctisztítóm az AVON Anew Clean bőröregedést késleltető 3 az 1-ben arctisztító vize, ami hármas hatásával segít megőrizni bőrünk fiatalos kinézetét.


Megtisztítja a bőrt a sminktől és a szennyeződésektől, javítja a bőrtónust és segít helyreállítani a bőr ragyogását és fiatalos külsejét.

Egyéb jellemzői:
- "szemészetileg tesztelt
- vattakoronggal, víz nélkül kell használni
- hipoallergén
- érzékeny bőrre is alkalmas"


Mennyiség: 200 ml

Ár: Jelenleg az AVON oldalán akciósan, 999, - Ft-os áron kapható.


Használata roppant egyszerű, egy lépésben megtisztíthatom a bőröm: Egy vattakorongot átitatok a folyadékkal, és finom, gyengéd mozdulatokkal áttörlöm vele az arcom és a nyakam, nem szükséges leöblíteni sem. Naponta használom: reggel és este.
Az utóbbi időben az arcom mindig ezzel a termékkel tisztítom, és tökéletesen elégedett vagyok vele.

Megjegyzések

  1. Furcsa, hogy érzékeny bőrre is ajánlják miközben parfümöt tartalmaz :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem semmi problémám tőle, pedig aztán az én bőröm is olyan, hogy nem tolerál akármit. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásod! Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik meg.