A HIDRATÁLÁS FONTOS!


"Ne hagyd, hogy szomjazzon a bőröd!"
- szólt az első mondat az Avontól kapott sajtóközlemény elején. Azonnal felkaptam a fejem, az olvasása közben pedig szinte végig bólogattam, helyeslően hümmögtem magamban, és tudtam, hogy ezt Veletek is meg kell osztanom, ugyanis nagyon hasznos és fontos információkat, tanácsokat olvashatunk benne.

"Érdemes odafigyelnünk bőrünk jelzéseire, hiszen ugyanúgy szomjazhat, mint mi. Persze a bőr másképp jelzi, ha felborult a vízháztartása, így ezekre a jelekre kiemelten kell ügyelnünk, ha azt szeretnénk, hogy bőrünk sokáig puha tapintású és fiatalos kinézetű maradjon. Ehhez pedig fontos megismernünk a bőr dehidratációjának jeleit és a megoldást annak érdekében, hogy elkerüljük azt.
A víz számos jótékony hatással bír szervezetünkre nézve, hő- és súlyszabályozó, méregtelenítő és emésztést serkentő jellemzői miatt az emberi test egyik legfontosabb alkotóeleme. Egy felnőtt szervezetének átlagos víztartalma a testtömeg kb. 60%-át teszi ki, mely a sejtekben, a sejtek közötti térben valamint a vérben oszlik el. Ezt a nagy mennyiséget rendszeresen pótolnunk kell, hiszen vizet folyamatosan veszít a szervezetünk a nap folyamán, bőrünk például átlagosan 300 ml vizet naponta. Ez a nyári melegben, amikor a hőmérséklet meghaladja a 28 °C-ot, akár a 600 ml mennyiséget is elérheti. A hőmérséklet mellett bőrünk kiszáradását több tényező is fokozhatja, nyáron például a légkondicionálás és az ennek köszönhető alacsony páratartalmú, száraz levegő, a napozás és az UV sugarak valamint a sós vízben való fürdőzés is. Ezen kívül a dohányzás, az alkohol- és a koffeinfogyasztás is mind hozzájárulhatnak a bőr dehidratációjához. Ugyanakkor tudnunk kell, hogy a száraz bőr elősegíti a ráncok megjelenését, idővel pedig a ráncok elmélyülése a bőr öregedésének első meghatározó jele lehet. Tehát, ha megfelelően hidratáljuk a bőrünket az apró ráncok is később alakulhatnak ki, így késleltethetjük a bőrünkön látható öregedési jeleket.


Ám mit tehetünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk bőrünk kiszáradását?

„A bőr dehidratációja tulajdonképpen azt jelenti, hogy a bőr külső rétege veszít nedvességtartalmából, melynek következtében bőrünk feszül és húzódik, hámlik vagy viszket, valamint csökken a rugalmassága. Ilyenkor már nem elég csupán a fokozott vízfogyasztás, hanem bőrünk külső ápolásra is szorul. Helyre kell állítani a bőr víztartalmát, hogy az ismét puha, sima és rugalmas lehessen”- adta meg a választ Istenes Kata, az AVON bőrápolási szakértője.
A bőr hidratálására válasszunk bőrtípusunknak megfelelő hidratáló krémet, mely vízmegkötő és táplálóanyagokat egyaránt tartalmaz. A bőr tökéletes hidratálásához az AVON a magvak erejét hívta segítségül és új arcápoló termékcsaládjában a Nutra Effectsben olyan izgalmas aktív összetevőket egyesít, mint például a papagájvirág-, a gránátalmamag vagy éppen az egzotikus csengésű chiamag. Az utóbbi aprócska magocska például nagy mennyiségben képes vizet megkötni - a saját súlyának tizenkétszeresét képes magába szívni. Ezen kívül rendkívül magas az antioxidáns tartalma, valamint 34%-ban tartalmaz omega-3 zsírsavakat, ezáltal lassíthatja az öregedés folyamatát valamint segíti bőrünk hidratálását.
A Nutra Effects termékcsalád mindegyik tagja parabén-, színezék- és ftalátmentes, így az érzékenybőrűek is használhatják."

A Nutra Effects termékekről az Avon oldalán ITT olvashattok bővebben, ahol azt is kideríthetitek, hogy melyik passzolna leginkább a Ti bőrtípusotokhoz.

Ajánlom figyelmetekbe a sajtóközleményhez tartozó infógrafikát is, nagyon érdekes:

Megjegyzések