INTERJÚ PALÁNKINÉ KELEMEN GABIVAL, A KELL A PÚDER MÁRKA MEGALKOTÓJÁVAL


Sokan tudjátok már rólam, hogy nagyon kedvelem az igényes, minőségi, magyar kozmetikai márkákat, és nagy örömömre egyre több ilyennel találkozunk a piacon. Sminkmárkából viszont egyelőre nincs túl széles választék kis hazánkban.
Ma viszont egy ilyen brand-del szeretnélek kicsit jobban megismertetni Benneteket, ugyanis volt szerencsém interjút készíteni Palánkiné Kelemen Gabival, aki nem más, mint a Kell a púder! márka megálmodója és egyben megalkotója is.

V: Mióta része az életednek a sminkelés? Már kislányként is tudtad, hogy egyszer ez lesz a foglalkozásod vagy csak később szerettél bele ebbe a  színekkel teli világba?
G: Szerintem minden nőben kódolva van valahol legbelül. ;) Mindig nagyon szerettem kenceficézni magamat is és másokat is. Később mégis a gyógypedagógiát választottam, amit máig nagyon szeretek.De 2 év tanítás után felszínre tört újra a sminkelési vágy, csak most már egy kicsit komolyabb formában. Ez 7 évvel ezelőtt kezdődött és azóta is tart. Több mesterem is volt, folyamatosan képzem magam.
V: Sminkesként biztos rengeteg kozmetikummal dolgoztál már, mielőtt megalapítottad a saját márkád. Mi inspirált arra, hogy megszülessen a Kell a púder!?

G: Nem terveztem saját márka létrehozását. De minden út odavezetett. Sokan jártak, járnak hozzám tanácsadásra. Amiket használtam /használok sajnos sokak számára megfizethetetlen. Vagy ha mégis van megfizethetőbb márka, akkor ők meg állatokon tesztelnek... Amióta saját márkám van, döbbenten tapasztalom, hogy világmárkák állítják magukról, hogy nem végeznek állatkísérleteket, közben meg ha valaki veszi a fáradtságot és utánajár, akkor kiderül, hogy mégis.


Én egyerűen szerettem volna egy olyan márkát, ami magas minőséget képvisel, akár az összetevőket nézzük, akár a felhasználhatóságot, mégis megfizethető sokak számára. És ugye a tesztmentesség.

V: Milyen alapvető kritériumoknak kell megfelelnie egy Kell a púder! terméknek?

G: Számomra nagyon fontos, hogy ne teszteljék állatokon és ne tartalmazzon semmilyen állati eredetű összetevőt.A felhasználhatóság szempontjából pigmentáltság és a könnyű használat (jól satírozható, építhető pl. egy szemhéjpúder, vagy legyen megkülönböztetve alapozónál sárga és rózsás tónus, illetve építhető legyen) nagyon fontos.

V: "Minden péntek Púder Péntek!" Hogy' telnek ezek a csajos napok?

G: Ezek a péntekek igazi szuper csajos napok. Bejelentkezés nélkül lehet jönni minden pénteken 9-20-ig. Vannak rendszeresen visszatérő Púderlányok, de akik először jönnek, azoknak megmutatom az egész repertoárt, kipróbálgatjuk a segítségemmel, majd készítek egy szemsminket, vagy megmutatom milyen a helyes pirosítás, alapozás, árnyékolás... megmutatom, hogyan kell felhasználni a megszerzett termékeket, de nem kötelező vásárolni!


V: Véleményed szerint milyen egy hétköznapokra tökéletes smink, amitől minden nő ragyogóbbnak és szebbnek érezheti magát?


G: Nagyon örülök neki, hogy egyre nagyobb teret kap a kontúrozási technika. Ennek köszönhetően már egyre többen alkalmazzák. Az árnyékolás-világosítás technikákkal gyönyörűen meg lehet formázni az arcot. Ha így készítünk sminket, akkor garantált a siker.  A másik, ami szintén hódít, a szemöldökformázás. Természetesen nélkülözhetetlen egy gondos alapozás, szép pirosítás és egy visszafogottabb szemsmink. Sokan azt gondolják, hogy ez sok időt vesz igénybe, pedig ha begyakoroljuk, akkor a reggeli rutinba simán belefér. ;) Azt szoktam mondani, hogy 2 piros lámpánál ( ez csak egy viszonyítás).

V: Neked mely termékek a személyes kedvenceid a kínálatodból?

G: Melyik egy édesanya kedvenc gyermeke? ;)

V: Tekintsünk kicsit a jövőbe! Milyen újdonságokra számíthatnak a Kell a púder! rajongók?

G:
Most tapasztalom, hogy mennyire nehéz fejleszteni kis hazánkban. Bármit szeretnék, sajnos más országokhoz kell fordulnom, mert akik kozmetikai vegyészek Magyarországon ( és laborjuk is van), azok sajnos nem vállalnak dekorkozmetikum készítést. Ettől függetlenül idén tervezek 2 újdonságot, de nem merem elárulni, mert nem tudom, hogy mennyi időt vesz igénybe.

V: Szerintem sokunk nevében mondhatom, hogy  kíváncsian és izgatottan várjuk az újdonságokat!
Gabi, nagyon köszönöm az interjút! :) A Kell a púder! termékek főbb tulajdonságai egy csokorba szedve:

"A termékeket Angliában gyártják a legjobb minőségű, legkiválóbb alapanyagokból készülnek.
Természetes fényvédő összetevői aktív védelmet nyújtanak a káros UVB sugarak ellen, fényvédelmi besorolása SPF 15-nek felel meg.
Antibakteriális összetevőinek köszönhetően nyugtatják a bőrt és védelmet nyújtanak a gyulladások ellen.
Olajmentes, így egyik termék használata sem képez filmréteget a bőrön.
Nem tartalmaznak szintetikus színezéket, szintetikus illatanyagokat, petrokemikáliákat, parabéneket.
Sem a termékeket, sem az összetevőit nem tesztelik állatokon.
Az oldalon - az ecseteket is beleértve - minden termék vegán." (forrás)

Ha felkeltette érdeklődéseteket a Kell a púder!, akkor látogassatok el a honlapra: www.kellapudershop.hu, ahol természetesen online vásárolni is tudtok, ha pedig személyesen szeretnétek megnézni a termékeket, illetve díjmentesen és kötelezettségek nélkül kipróbálni* őket, akkor irány a Púder Péntek! :)

Remélem tetszett Nektek ez a rövid kis riport, én nagyon élveztem a megírását. :) 
Ismeritek, használjátok a márkát, vagy tervezitek, hogy a közeljövőben kipróbáljátok?

*A Púder Péntek egy olyan egyszeri alkalom, amikor bármely terméket díjmentesen és kötelezettségek nélkül kipróbálhatod. Természetesen a Púder Péntekek újralátogathatóak vásárlás céljából, de ekkor már nem készít Gabi sminket, mivel az első alkalommal már letesztelhetted a márkát.

Megjegyzések