AVON NUTRA EFFECTS BALANCE TERMÉKCSALÁD


Az Avon egyik nagy dobása az utóbbi időben, kétségkívül a Nutra Effects arcápoló termékvonal. A magvak életető erejével száll harcba a szép bőrért. Többféle termékcsaládot is találunk, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt. Én is megtaláltam, méghozzá a Balance termékekben, ami kimondottan a vegyes/zsíros bőr hidratálásáért felel.Hydration, Radiance, Balance és Ageless termékcsalád 35 és 45 év felett

A Nutra Effects arcápoló termékcsalád jellemzői:
- parabén-, ftalát- és színezékmentes
- allergológiailag tesztelt
- érzékeny bőrre is ajánlott

Ígéretük szerint a magvak természetes erejét aktiválva segítenek mélyen táplálni a bőrt, védeni a környezeti hatásoktól, lassítani az öregedési folyamatokat, valamint visszaállítani természetes szépségét.

Pár hete érkeztek meg hozzám ezek a termékek, az én csomagom a Balance nappali krémből, gélkrémből és egy mattító tonikból áll.

"A termékcsalád feladata, hogy elősegítse a bőr egészségét oly módon, hogy beállítja a zsírtermelés és a hidratálás egyensúlyát, táplálja a bőrt, és mattítja a fényesedésre hajlamos részeket. A mattító összetevők támogatják a faggyútermelés csökkentését és a chia mag hatóanyagainak könnyebb felszívódását. Ennek köszönhetően bőrünk puhává, selymessé és kevésbé csillogóvá válik. Bármely korosztály számára ajánlott vegyes és zsíros bőrűeknek egyaránt."A krémek dobozban, és fóliázva érkeznek, ezt én nagyra értékelem, hogy így biztosítják az embert a termék sértetlenségéről.

1. Nappali krém (SPF 15)

Nagyon örültem, mikor megláttam, hogy fényvédőt is tartalmaz, ez manapság szinte létszükséglet, ha vigyázni, óvni szeretnénk a bőrünket.
Mit tud a termék? A mattító porban megtalálható ásványi anyagok támogatják a faggyútermelés csökkentését és a chia mag hatóanyagainak könnyebb felszívódását. A chia mag pedig segíti a bőr vízháztartását optimális szintre emelni.
Reggelente érdemes felvinni a megtisztított arcra és a nyakra. (Sőt én a dekoltázsomra is szoktam kenni mindig az aktuális hidratálókrémemből egy keveset, szerintem nem árt ott sem a plusz törődés.)


2. Gél krém

Könnyed, szinte vizes állagú, géles, ahogy a nevében is benne van. Reggel és/vagy este kell felvinni a megtisztított arcbőrre, nyakra.

A krémek illatát nem igazán tudom meghatározni, talán tisztaság-illatként tudnám leginkább definiálni. :)

Mennyiség: 50 ml


3. Mattító tonik

Minden bőrtípusra ajánlják, szintén parabén-, ftalát- és színezékmentes, allergológiailag tesztelt.
Használata: Alapos felrázás után, egy keveset öntünk egy vattapamacsra és azzal kell átsimítani az arcbőrt.
Tisztítja és frissíti is a bőrt.

Mennyiség: 200 ml

Van egy társa, a Habzó arctisztító, amit én nem próbáltam, de a leírása alapján jónak tűnik ő is.

A chia mag gazdag omega-3 és -6 zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban is. Szinte hihetetlenül hangzik, hogy mi mindenre képes egy kis magocska, de képzeljétek: Tömegüknél 12-szer több vizet képesek megkötni, így kivonatuk segít a bőr vízháztartását optimális szintre emelni és hosszú ideig tartó hidratáltságot nyújtani.

Ugyan relatív rövid távú ismeretségem van ezekkel a termékekkel, abszolút jó véleményem alakult ki róluk.
Viszont úgy gondolom, hogy a hosszabb távú kapcsolat fogja végérvényesen kialakítani a véleményem.  Mivel jönnek a melegebb idők is most már, bizonyíthatnak "extrémebb" időjárási körülmények között is a mattítással, hidratálással kapcsolatban, ezért egy update-tel mindenképp érkezni fogok még. :)


Megjegyzések