NEGATIVE SPACE MANICURE - STEP BY STEP


A 2015-ös tavasz-nyári divatbemutatók többféle izgalmas körömtrendet vetítettek elő. Ezek közül, az egyik legizgalmasabb talán a "negative space" azaz a negatív tér manikűr. Ennél a technikánál a lakkozás során egy-egy tetszőleges méretű és formájú körömterület kimarad, azaz kiáll a natúr körömszín.Ehhez a manikűrhöz 2 gyönyörűséges, tavaszias színt választottam, a Maybelline Colorama lakkjai közül: 262 (rózsaszín) és 215 (lila).


Nézzük a lépéseket:


1. Áttetsző körömlakkal lealapozzuk a körömfelületünket. Fontos tipp: Teljesen legyen száraz az alaplakkunk, mielőtt folytatjuk a munkát.
2. A ragasztószalagot, a képen látható módon, átlósan elvágjuk.
3. A körömre ragasztjuk úgy, hogy a ragasztószalag hegyes vége mutasson a körömvég felé. Fontos tipp: Egyszer ragasszuk fel akár az asztallapra vagy a bőrünkre és húzzuk le, csak utána kerüljön fel a körömre, így nem lesz olyan erős a tapadása, és lehúzásnál nem rántjuk le vele az alaplakkot.
4. Minden körömmel ugyanígy járunk el, a ragasztószalag végét visszahajtjuk az ujjunkra, így biztosítva, hogy ne csússzon-másszon el az körmünkről.
5. Az alsó részt kitöltjük a rózsaszín árnylattal.
6. Majd rögtön a felső részt pedig befestjük lilára, és a ragasztószalagot el is távolítjuk.

A színek száradása után, végül átkenjük az egészet fixáló, fényt adó fedőlakkal.


Remélem tetszett Nektek és Ti is kipróbáljátok! :)

Megjegyzések

 1. Tetszik az egész mani, a színek is jók, és mivel szép, nem elszineződött a körmöd alapszíne, az egész olyan letisztult és igényes. Nagyon ügyes voltál!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! Különösen jól esik ezt Tőled hallanom, ugyanis mindig csodálom a munkáidat. :)

   Törlés
 2. Tudom, hogy divat, de nekem magamon nem tetszik. A tiéd jól sikerült!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Audrey! :) Még nekem is szokatlan kicsit önmagamon, de azért tetszik. De pl. a férjem szerint túl fura. :) A színei tetszenek neki, de a kihagyott üres résszel nem tudott mit kezdeni. :D

   Törlés
 3. Nagyon szép lett! :) Én is készítettem már ilyen körmöket és még szeretnék is :) (Ha gondolod itt meg tudod nézni: http://divatesatobbi.blogspot.hu/2014/12/manikur-negative-space.html)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! :) Köszi a linket, megkukkantottam, nagyon szépséges lett a tiéd! :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásod! Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik meg.