NAIL CLUB - ÚJ TECHNIKA KIPRÓBÁLÁSA

Először is szeretném megköszönni a Nail Club-os Lányoknak a meghívást. Mikor megláttam Netti levelét, nagyon megörültem, ugyanis, mindig figyelmemmel kísértem az alkotásaikat, így természetesen azonnal igent mondtam a felkérésre, hogy ezen a héten én legyek a vendégblogger. :)A mostani témánk nagyon összetett, ezért esélyes, hogy sokféle izgalmas manikűrrel találkozhattok, ugyanis az "Új technika kipróbálása" címet kapta.

Amint elolvastam, azonnal beugrott egy kép, hogy mit szeretnék alkotni. A kedvenc ásványom adta az ihletet, ami nem más, mint Lapis Lazuli.
Pár szó magáról az ásványról: Finomszemcsés őrleménye természetes mélykék színű festékanyag a közismert ultramarinkék is ebből készül. Az ókori Görögországban, Egyiptomban és a római területeken a templomok és előkelő paloták díszítésénél alkalmazták. 


A szép, kék színű lazúrkő, kedvelt ékköve volt már az ó- és a középkor emberinek is. Kisebb darabokból ékszerköveket készítettek. Pecsétgyűrűk, függelékek, amulettek, golyók, láncok sokasága maradt ránk. Az Ó-görögök és a rómaiak zafírnak nevezték. Plinius meg is említi, hogy: benne az aranyló pontocskák (szerk: piritek), mint éjszakai égen a csillagok, úgy ragyognak. 

Sajnos egyelőre még csak egy pár fülbevalóm, és egy medálom van lazuritból, de lesz ez még több is. ;)
Szinte azonnal adta magát, hogy hogyan készüljön el a manikűr, tökéletes lehetőség, hogy végre kipróbáljam a "saran wrap" féle technikát. :)

Háromféle "saran wrap"-technikát is ismerek (azaz láttam már):

- Az összegyűrt folpack-kal vesszük fel a pl papírlapra vagy fóliára kicsepegtetett, díszítésre szánt lakkot, és felnyomogatjuk az alapszínnel már kilakkozott körmökre.
- Magára az összegyűrt folpack-ra kenünk a lakkból, és úgy nyomkodjuk fel a körmökre.
- Az alapszín teljes száradása után felviszünk egy másik árnyalatot és az összegyűrt folpack-kal átnyomkodjuk, ezzel úgymond leszedve a felesleges részt, és így jön létre az érdekes antik hatású manikűr. 

Én az 1. módszert alkalmaztam, nekem az volt a szimpatikusabb, de a másikakat is ki fogom próbálni.Az alap, az A England csodaszép Tristam árnyalata, az aranyló "piritek" pedig essence Twilight Breaking Dawn Nail Polish Collection  - A Piece of Forever és Sally Hansen Golden Rule.

Nézzetek be a Csajokhoz is! :)
Megosztás a Facebook-on

Megjegyzések

 1. Jól néz ki, tetszik az összhatás :) Egyébként én is az 1. módszert szoktam használni, a harmadikat is próbáltam, de azzal nekem nem lett szép az eredmény :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is az volt a gyanúm első olvasatra, hogy azzal nem fog tetszeni az eredmény. :)

   Törlés
 2. Nagyon szép és a technika is klassz. :)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szép lett, nagyon tetszik *-* Nekem most ez a kedvencem, ebben a körben :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, örülök, hogy ennyire tetszik Neked! :)

   Törlés
 4. Gyönyörű lett, teljesen oda vagyok érte *-* Én főleg az elsőt, vagy ha lusta vagyok, a második megoldást szoktam alkalmazni :) Bár már elég rég használtam ezt a technikát, pedig nagyon szeretem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De kedves vagy, köszönöm! :)
   Nekem ez volt az első próbálkozásom, de biztos nem az utolsó, mert amilyen egyszerű, olyan nagyszerű ez a technika. :D

   Törlés
 5. Nagyon szép lett, igazán mély, elegáns. :)

  VálaszTörlés
 6. Tényleg szép lett, én még sosem használtam egyik technikát sem, de most mejött a kedvem. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi szépen! :) Próbáld ki, nagyon egyszerű technika! :)

   Törlés
 7. Nagyon szép lett! Az egyik kedvencem nekem is a lapis lazuli. Tetszik, hogy kétféle arany színt is használtál hozzá. :)

  VálaszTörlés
 8. Azta de gyönyörű! Most még szerelmesebb lettem az A-England Tristam-jába! *.*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! :)) A Tristam szerintem az egyik legszebb lakk! :)

   Törlés
 9. Pont ezt a technikát használtam egy karkötőmhöz, amit howlit gyöngyökből fűztem! Talán egy poszt is születik majd róla...:D Minden esetre nagyon szép lett:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, örülök, hogy tetszik! :)) Remélem lesz poszt róla, kíváncsi vagyok! :)

   Törlés
 10. Gyönyörű lett *-* ezt a színkombinációt nekem is ki kell majd próbálnom!!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásod! Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik meg.