INTERJÚ LARION OSCARRAL

Ismét megmutatta Magyarország, hogy milyen remek tehetségek is élnek köztünk:
Larion Oscar, a Maybelline magyarországi sminkmestere idén ősszel is - egyedüli és első magyar sminkesként - immár másodszor dolgozott a New Yorkban, a Fashion Weeken. /Tudtátok, hogy 11 éve a kizárólagos makeup szponzora, meghatározója a Maybelline a New York Fashion Weeknek?!/Oscar, volt olyan kedves és válaszolt néhány kérdésemre egy villáminterjú alkalmával.
(Fotók: Maybelline, Sasvári Tünde, Sabján Johanna, Larion Oscar)

Milyen érzés, hogy már másodszor is számítottak Rád a divatvilág fővárosában tartott Mercedes-Benz Fashion Week-en?

"Nagy megtiszteltetés, szakmai elismerés ez számomra ott lenni, alkotni, ahol ma már, elmondhatom történelmet írtunk. A divatmetropoliszban mindenki ott van, aki számít ilyenkor, a szakma legnagyobb képviselői minden területéről. Lépten-nyomon hírességbe botlik az ember pl. Jesse Metcalfe és kedvese Cara Santana majd' minden show-n ott volt, amit sminkeltem, velük többször is összefutottam. De ott volt még Joe Jonas, Nick Wooster, Jourdan Dunn, Jessica Stam, Mariano Di Vaio, Emily Didonato, Adriana Lima, Yadim, Maribeth Madron, a Vogue nagyasszony Anna Wintour stb."

Tudomásom szerint több bemutatón is dolgoztál (pl. Mara Hoffman, Lacoste, Donna Karan…), mesélj, kérlek kicsit backstage-élményeidről!

"Tavaly együtt alkothattam DKNY, Michael Bastian Fashion Show-on. Idén Lacoste, Mara Hoffman, Public School és Maria Ke Fisherman bemutatókon sminkeltem a nemzetközi Maybelline sminkmestereivel, hazánkat képviselve. Fantasztikus profizmus, ahogy kint felkészülnek egy show-ra. Mindenre kiterjedő figyelemmel, minden közreműködőt beleértve, aprólékos műgonddal tálalva mindent. Mikor megérkeztem a backstage-be, névre szóló sminkbőrönddel vártak. Telis-tele fantasztikus Maybelline termékekkel. Szépen kipakoltam, megterítettem, mire elkészültem a show fő sminkmestere egy szép modellen lemodellezte, közben átbeszéltük a show sminkjét, majd megkaptuk a face chartokat. Ezután, én csak „felvigyázónak”hívtam, egy hölgy mappával a kezében, amin minden modell arca, méretei, időrendi beosztás, hogy melyik modellt, mikor, melyik sminkmester, majd fodrász készít el. Így ennek rendje módja szerint a felvigyázó odahozta a modellt, akit sminkeltem, mikor elkészültem a show-ért felelős sminkmester leellenőrizte a munkámat, majd vitte tovább személyes öltöztetőjéhez. A metodika minden show-n hasonlóképpen történt."

   

Véleményed szerint miben mások a New York-i és a magyar nők, a sminkelési szokásaikat tekintve?


"Kint a mindennapok természetes része a smink, az önkifejezés eszköze. Magabiztosabbak, boldogabbak, mert foglalkoznak magukkal. Fantasztikus olyan légkörben létezni, ahol mindenki szép és önfeledten mosolyognak bele a világba, megélve a pillanat varázsát. Kint az a szép, ami természetes. Itthon tisztelet a kivételnek, de nem nagyon sminkelnek az emberek max. alkalmakkor, buliba, vagy ha valamit álcázni akarnak a sminkkel…  Ami, talán a legszembetűnőbb különbség, New Yorkban az emberek nem másnak akarnak látszani, hanem teljességgel önmaguk, ezért sminkjük is természetes,  csak bátrabban használnak színeket. Itthon mindenki másnak akar látszani, mint ami és ez a bibi."

Biztosan nem vagyok vele egyedül, mert én roppant kíváncsi vagyok, hogy ellestél-e új tippeket, trükköket New York-ban, amit most megosztanál velünk?

"Óóó, rengeteg új technikát, trükköt lestem el megint. A következő szezonban a krémes, fényes textúráké a főszerep. Szinte el is hagyhatjuk a púdert, max. a T-zónára használtuk. Lágy, könnyű alapozás az E-vitaminban gazdag, Affinitone alapozóval dolgoztunk szinte minden show-n. A Color Tattoo arany színével emeltük ki az arccsontot, mint high light. A Pink Gold Color Tattooval pirosítottunk. A természetes hatású pillák kialakításához az ikonikus Great Lash, az extrémen dús pillákhoz pedig a Colossal Go Extreme szempillaspirált használtuk. Nagy hangsúly van ám kint a szemöldökön. Minden show-n élénkítettük, megformáztuk a Master Shape szemöldökceruzával."


Köszönöm szépen az interjút Oscar! :)


Most pedig következzen pár kép, mindenféle szöveg nélkül, én azt hiszem így is sokatmondóak. :)
 
 
 

Facebook | Bloglovin'

Megosztás a Facebook-on

Megjegyzések