MEXIKÓI KUKORICA KRÉMLEVES - RECEPT

Mióta ráéreztem a krémlevesek ízére, azóta mindig fel-felbukkan a konyhámban valamilyen fajtája. Nem vagyok egy nagy leveses, nem is voltam, de a krémleves az más, egy jó krémlevessel el lehet csábítani. :)
Ma az egyik kedvenc receptem hoztam, ami nem más, mint a Mexikói kukorica krémlevesem. Több receptet is olvastam, amiből aztán kialakítottam a saját ízlésemnek megfelelőt.


Hozzávalók:
  • 1/2 kg morzsolt kukorica
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kukoricadara
  • 8 dl zöldségleves alap (1 zöldségleves kockából)
  • chilis tortilla chips
  • reszelt sajt
  • darált erős paprika szósz (Erős Pista)
  • chili szósz
  • só, bors, majoranna

Csöpögtessük le a kukoricát (...amennyiben nem friss kukoricából készítjük, hanem konzervből vagy mirelitből. Én egyébként frissből és konzervből szeretem leginkább.), majd turmixoljuk össze a felaprított hagymával, fokhagymával és a kukoricadarával együtt. (Ha később esetleg, úgy találjuk, hogy nem elég homogén, még közben is rádolgozhatunk botmixerrel.)

Feltesszük egy lábasba, felöntjük a zöldségleves alappal, felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, én egy kis majorannát is dobok bele, mert szeretem. :) Ezek után tegyünk bele ízlés szerint darált erős paprika szószt - én egy evőkanállal tettem bele. Folyamatos kevergetés mellett megfőzzük a levesünket.

Közben, előmelegített sütőbe, egy tepsibe szórjuk a tortilla chipseket és megszórjuk reszelt sajttal. Nem kell sok idő neki, épp csak rámelegítjük, kicsit rápirítjuk a sajtot a chipsekre.

A levesre tálaláskor a közepére teszünk a sajtos chipsből, plusz megszórhatjuk még egy kis reszelt sajttal, és, ha jól bírjuk a csípőset, egy kis chili szósszal megcsöpögtethetjük.

Jó étvágyat! :)


Szeretitek a krémleveseket? Mi a kedvencetek?



Megosztás a Facebook-on

1 megjegyzés:

Köszönöm hozzászólásod! Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik meg.