TARTÓSAN SIMA LÁBAK - LEHETSÉGES?

Őszintén szólva, én világéletemben a gyantázásra illetve a borotvára esküdtem. Ezek közül is inkább a borotva, ami gyakrabban előkerül.
A gyantázás hátránya, hogy elég fájdalmas "mutatvány", kissé körülményes, főleg, ha meleg gyantát használunk, sőt sok esetben maradnak szálak a gyantázott területen, tehát nem feltétlen végzünk szép munkát elsőre. Előnye, hogy legalább a tartósabb szőrtelenítési formákhoz tartozik, akár 2-3 hétig sima virgácsok a jutalmunk.


A borotva, bár gyors és egyszerű a használata, könnyen megvághatjuk magunkat, és bár hamar, teljesen sima eredményt kapunk, már másnap kezdenek a szálak visszanőni, ráadásul nem a legszebb és kellemesebb módon: szúrós, "borostás" hatással kell számolnunk.

Az epilálás is gyakori szőrtelenítési mód, de én még bevallom eddig nem mertem kipróbálni, ugyanis nagyon félős vagyok, félek a fájdalomtől. Bár, ahogy írtam a gyantázás sem kellemes, de az legalább egy gyors rántás és kész. :)

Viszont egyre inkább foglalkoztat az utóbbi időben valami szebb, tartósabb, véglegesebb eredmény...  Ebben a posztban ezeknek a módszereknek járunk utána.

Vajon létezik olyan, otthon is alkalmazható végleges szőrtelenítés, amivel örökre megszűnnek a szőrproblémáink és drága kozmetikai szalonokat sem kell felkeresnünk? Milyen módszerek vannak és ezek milyen veszélyeket hordoznak magukban? 

Elektrolízises szőrtelenítés

Az elektrolízises szőrtelenítő készülékek a mikroáram technológiáját hasznosítva megsemmisítik a szőrtüszőt és a szőr gyökerét, ezzel megakadályozva az újranövekedést. A mikroáram lúgosra változtatja a szőrtüsző PH értékét, ami megtámadja a szőr gyökerét és a tüszősejteket, melyek a szőr növekedéséért felelősek.Ez a folyamat a kezelés után is lassan tovább folytatódik egy ideig.
Nem mindig lehetséges egy kezeléssel megölni az összes kezelt szőrtüszőt, így egy részük visszanőhet és utókezelés válhat szükségessé. Amennyiben azonban visszanő egy szőrszál, világosabb és vékonyabb lesz, mint korábban.
A rendszeres kezelések eredményeképpen a kezelt szőrtüszők elhalnak, és a tartós eredmények kárpótolnak a fáradozásokért. A kezelések mellett a szőrnövekedés teljes megszűnéséig a szokásos szőrtelenítési módszerünket használhatjuk.  

Lézeres szőrtelenítés

Lézeres kezelés alkalmával a kezelőfejből kibocsátott lézerfény a bőrön áthatolva, egészen a szőrtüsző tövéig jut, ahol energiája a pigmentet tartalmazó tüszőben elnyelődik, és hővé alakulva elégeti az osztódó sejteket, vagyis megsemmisíti a szőr gyökerét.
Persze felmerül a kérdés, hogyan különbözteti meg a lézer a szőrtüszőt a bőrtől, miért nem a bőrünk ég meg. A lézer természetesen nem ismeri fel a szőrtüszőt, hanem a kezelt terület legsötétebb részén nyelődik el, ami bőrünk esetében a szőr maga, így a kezelés akkor a leginkább eredményes, ha minél világosabb a bőrünk, a szőrszálak pedig minél sötétebbek. Tehát, ha egyszerűen akarunk fogalmazni, akkor a lézer lényegében kiégeti a szőröket, anélkül, hogy a bőrünkön maradandó égési sérülések keletkeznének.
A 808 nm-es hullámhosszú fény lehetővé teszi a viszonylag sötét bőr és a világos bőrtípusok kezelését is. Mindazonáltal a lézeres szőrtelenítés nem alkalmas afro-amerikai vagy fekete bőrtípusok kezelésére. A lézerrel történő szőrtelenítés nem hatásos a fehér vagy szürke színű haj eltávolításában sem, ilyen esetekben az elektrolízis merülhet fel megfelelő alternatívaként.

IPL villanófényes szőrtelenítés

A tartós szőrtelenítés egyik legmodernebb technológiája az úgynevezett IPL, vagyis intenzív pulzáló fénnyel történő epilálás. Szakemberek szerint a módszer a lézeres szőrtelenítési technika továbbfejlesztett változata. Ezen korszerű eljárás hatékonyan, biztonságosan, fájdalommentesen és nem utolsósorban elérhető áron nyújt tartós szőrtelenítést.


Remington IPL6000F i-Light Pro Face & Body 2 in 1


A nagy energiájú villanófény hatásmechanizmusa a következő: szőrszálaink növekvő fázisában termelődik a szőrtüszőben a szőrszál színéért felelős melaninsejt, ahol a nagy erejű fény hővé alakul és elpusztítja a szőrtüszőt, ezzel a szőrszál újratermelése lehetetlenné válik. A speciális technikának köszönhetően a kezelés csak apró kellemetlenségekkel jár. A tökéletes végeredmény elérése érdekében azonban a kezelést többször meg kell ismételni, mivel az eredményességhez növekedési stádiumban lévő szőrszálak szükségesek, és ez az arány testtájanként is más és más.
A kezelés előtt és után 3-4 hétig kerülendő a napozás és a szolárium. Ennek betartása fontos a kezelt bőr védelme és az eredmény tartóssága érdekében. Az eljárás nem alkalmas ősz, szőke vagy vörös szőrszálak eltávolítására, ugyanis ezek nem tartalmaznak megfelelő mennyiségű és minőségű melanint. A helyesen végzett kezelésekkel a végeredmény átlagosan 85-90%-ban tartósnak tekinthető.
Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy teljesen végleges eljárás nem létezik! Hogyan is lehetne, hiszen a szervezetünknek genetikailag kódolt a védekezőképessége. A szőr évszázadokon keresztül a hideg ellen nyújtott védelmet, ezt csak úgy pár kezeléssel nem fogjuk tudni megváltoztatni. A szervezetünkben lévő őssejtek mindig újra és újra fognak szőröket termelni.
A legfontosabb valójában az, hogy milyen technológiájú géppel végezzük a kezelést. Ha egy hatékony készüléket választunk ezek a visszanövő szőrszálak mindig ritkábbak, világosabbak, puhábbak és jóval erőtlenebbek lesznek. A legtöbb embernek ez a mennyiség szinte észrevehetetlen. Ezeket a szőröcskéket 1-2 utókezeléssel mindig kezelni lehet. Csak az a kérdés, ki hány kezelés után jut el ebbe a stádiumba.

A MyBeautyTools-nál jelenleg többféle akciós készülék közül is válogathattok. A márkák közül a Rio Beauty neve talán a kevésbé ismertek közé tartozik, hisz' csupán 1-2 éve jelent meg a magyar piacon. Pedig az Angliában gyártott szépségápolási termékei prémium kategóriát képviselnek; szalonkezeléseket, technológiát és technikákat kínál bárki számára otthoni használatra. Az öt fő terület melyre szépségápolási megoldást nyújtanak a különböző termékcsaládok: szőrtelenítés, arcápolás, kéz- és lábápolás, szájhigiénia és testápolás.

A kedvezménnyel megvásárolható készülékek listáját ITT találjátok. Az akció 2014. április 14-30-ig tart!Megosztás a Facebook-on

Megjegyzések