INTERJÚ – BLOG-PERCEK TAKÁCS NÓRÁVAL

Ahogy tegnap beharangoztam, mára egy rendhagyó bejegyzéssel készültem Nektek.
Mivel végre jutott egy kis szabadidőm a sok munka és költözködés miatti zűrzavarok után, felmerült bennem, hogy ezt egy különleges poszttal ünnepeljük meg!

Nem sokáig gondolkoztam, hogy mi legyen a különlegesség: Interjú. Oké, interjú, és kivel? Olyasvalakivel, aki kimondottan szerethető személyiség, része a szépségápolás világának, mint ahogy mi is, és aki minden szempontból IGAZI NŐ, akinek a véleményére sokan adunk.

"Miben ért egyet minden nő a világon? Szép bőrt, üde arcot, dús hajat és egészséges körmöket szeretnénk. Erre keresem hétről hétre a megoldást! Legyünk együtt egyre jobb nők :)"

Aligha hiszem, hogy lenne olyan lány, nő, asszony, akit kicsit is érdekel a "jónőség" titka, ne lennének számára ismerősek ezek a szavak. Bizony-bizony, szinte hallom, ahogy rávágjátok:

Takács Nóra - Hogyan legyek jó nő?

Nóra Cegléden érettségizett 2003-ban a Kossuth Lajos Gimnáziumban, a későbbiekben pedig a budapesti Zsigmond Király Főiskolán, nemzetközi kapcsolatok szakon végzett. Tanulmányai mellett kezdett el modellként dolgozni, kis hazánk után több külföldi országban is megfordult. Első tévés szereplése 2009-ben az OzoneNetwork csatornán időjósként volt, majd két évvel később a műsor megszűnése után került a Life.hu csapatához, ahol heti egy alkalommal útjára indult a sokunk által szeretett Hogyan legyek jó nő? című műsor. Később, a TV2 Mokka című reggeli adásában is - immár minden hétköznap - felcsendül a jól ismert HLJN szlogen…
A Facebook-on már több, mint 86 ezer lelkes Jónő csacsog együtt a Jónő-Kapitánnyal és egymással, osztják meg a saját jól bevált tippjeiket, trükkjeiket, illetve mutatják meg egymásnak az épp’ aktuális Jónő-videó alapján elkészített elegáns frizurát, ragyogó sminket, masnis gyűrűt vagy akár egyedi ékszertartót... 2012 tavasza óta pedig már a LifeNetwork TV Ez zsír! című, egészséges életmóddal foglalkozó, beszélgetős műsorát is vezeti Nóri. Emellett hetente jelenik meg a Life.hu-n cikke, amelyekkel hasznos tanácsokat ad a hozzá tanácsért fordulóknak. Voltak már Jónő-napok, nyáron pedig Jónő-tábor, ahol a  jelentkezők személyesen is elsajátíthatták az adásból már ismerős hasznos praktikákat.
A Jónő-blogon szuper outfit posztok mellett, pl. remek variációkat mutat nekünk egy-egy ruhadarabbal. Szerintem nem is gondolná az ember lánya, mennyiféleképp lehet megkötni egy egyszerű körsálat.
A 2013-as év is nagy sikert hozott, ugyanis Nóra lett a Glamour Women of the Year Év műsorvezetője címének nyertese.
Ugyanebben az évben indult útjára a Jónő Team, a Life.hu átalakító szupercsapata. Nórán kívül a csapatot erősítik még tehetséges teamtagok: fotós, fodrász, stylist… és végül, de nem utolsó sorban egy remek sminkes is, aki nem mellesleg a kedvenc sminkmesterem, Larion Oscar.
Bárkit átalakítanak, akár egy nagy esemény előtt, de lehet jelentkezni azért is, ha csupán a legjobbat szeretnénk kihozni magunkból, és ehhez profi csapat segítségét vennénk igénybe.
Mivel nagyon nagy tisztelője és állandó követője vagyok Nóri munkásságának, így már régóta szerettem volna meginterjúvolni. :)

V: Szia Nóra!  Ha nem gond rögtön bele is csapunk a lecsóba!  Szerintem nagyon sokan – köztük természetesen én is - rettentően kíváncsiak vagyunk a válaszaidra! :) 

N: :)

V: A népes „beauty blogger” közösségünkben nagy népszerűségnek örvendenek a jópofa kérdőívek. Én most egy ilyet szeretnék Veled kitöltetni, témájában megmaradva a blog fő profiljánál.

Nos, kedves Hölgyeim és Uraim(?)! 
Fogadjátok sok szeretettel a "Smink és szépségápolás kérdőív" köntösbe bújtatott interjút Takács Nórival. :)

Mikor kezdett érdekelni a divat, és a szépségápolás világa? "Csajos" kislány voltál?

N: Nem kifejezetten. Most, hogy belegondolok inkább fiúkkal játszottam semmint lányokkal babáztam volna, de azért ne gondolja senki, hogy ez kimaradt az életemből. Volt Barbim is, meg belebújtam anya cipőjébe és játszottunk királylányosat, ha épp olyanunk volt a húgommal, de azért alapvetően inkább a szomszéd kisfiúval játszottunk túlélőset, vagy másztunk fára. Mai napig lényegesen több fiú barátom van, mint lány.

V: Miből áll véleményed szerint egy szép, hétköznapi smink, ami kellő önbizalmat ad, de mégsem kelt túlfestett hatást?

N: Kinek mi a szép, ugye… :) Én magamról tudok beszélni mindig, szóval elmondom nálam mi az alap: minden a szép bőrnél kezdődik, szóval egy kis alapozás rendkívül fontos, majd a megfelelő kontúrozás-pirosítás. Ha ezzel elkészülök alapvetően már elégedett vagyok, és már csak egy kis szempillaspirált teszek fel. Amennyiben extrán sok időm van reggel, akkor a szemhéjamat is árnyékolom valamilyen natúr, matt barna színnel, és ha még maradt 3 percem a készülődésre, akkor egy vékony, barna tusvonalat is húzok, de ez csak a ráérős reggelekre jellemző.

V: Mindig gyönyörű sminket látunk rajtad, de ez itt most a vallatás helyszíne. :) Követtél el valamilyen sminkbakit életed során?

N: Naná, mindenki hibázik, a tanulási folyamatnak pont az a lényege. Csak fel kell ismerni, hogy rossz úton járunk, talán ez a legnehezebb része a dolognak. Visszanézve a régi képeimet a 20-as éveim kezdetén teljesen rosszul használtam a pirosítót, túl sokat tettem, rossz helyre, rossz színből, de az akkor úgy tetszett. Aztán egyszer, emlékszem, eltűnt a pirosítóm és csak egy nagyon világos rózsás színűt találtam, és azt használtam. Annyian megdícsértek aznap, hogy eleinte nem is értettem mire fel ez a nagy lelkesedés, aztán rájöttem, mikor belenéztem a tükörbe: sokkal természetesebb, „kedvesebb” arcom lett a világosabb pirosítótól. Ezt például így tanultam meg.

V: Sokak szerint a smink felesleges „vakolat”, amivel eltakarják a nők az arcukat. Te mit gondolsz a sminkről? Számodra mit jelent?

N: Nem értek ezzel egyet.  Szerintem a smink egy eszköz a sok közül, amivel szebbé tudjuk varázsolni magunkat. Miért ne élhetnénk ezzel a lehetőséggel? Egyre kell csak figyelni: itt is, mint mindenben a lényeg a mértékletesség. 

V: Melyik a kedvenc szemhéjpúder árnyalatod, színed?

N: Natúr matt barna, csodákat lehet vele művelni! Észrevétlenül formázza a szemeket, tökéletesen lehet vele kontúrozni az arcot, miközben mindvégig diszkréten őrzi titkunkat: sminket viselek. 

V: Szeretsz adni illetve kapni sminkterméket?

N: Mindkettő jellemző, nagyon sok sminket kapok cégektől, amiket aztán tovább is adok a lányoknak, ha azt látom, hogy nem az én színem, vagy már van hasonlóm. 

V: Ha el kellene menned otthonról úgy, hogy csak egy sminkterméket használhatsz, mi lenne az?

N: Legyen inkább kettő, mert nem tudok köztük dönteni: korrektor, szempillaspirál. 

V: Milyen szépségápolási terméket használsz ritkábban, lustaságból adódóan?

N: műszempilla

V: Ha saját sminkmárkád lehetne, hogy' neveznéd el? :)

N: Majd ha ott járunk, megtudjátok ;)

V: S végül, mi a legjobb, legeslegbeváltabb szépségtipped, amit mindenkinek tanácsolnál, hogy igazán jó nők lehessünk? 

N: Citrom. Minden nap használom valamire. Reggelente vagy turmixba dobok bele egy két szeletet, vagy egy nagy pohár vízbe facsarok egy fél citromot, ez nagyon jó munkát végez a szervezeten belül. Napközben a teámat ízesítem vele, vagy ha takarítok, akkor is jó hasznát veszem: semmi sem tünteti el jobban a zsíros foltokat, ráadásul teljesen vegyszermentesen! Este pedig egy héten kétszer áttörlöm vele az arcomat, amitől az olyan lesz, mintha egy több órás szépségkezelésen jártam volna. 

V: Nóri, nagyon szépen köszönöm az interjút! :) További sok sikert kívánok Neked! 
Nagyon sokat adsz az embereknek, és itt nem csupán a remek praktikákra gondolok, hanem arra a megnyugtató kedvességre, amit sugárzol felénk a képernyőn keresztül is. Köszönjük! :)

Remélem tetszett Nektek is az interjú, én nagyon élveztem a megírását!
Ha eddig nem ismertétek Nórit, akkor feltétlen nézzetek be hozzá. :)


Megosztás a Facebook-on

Megjegyzések

  1. Hi! I am running an international GIVEAWAY on my blog, you can win Clarins, Clinique, No7 and more. It's easy to enter, click here to find out more:
    http://www.beautybellenotes.com/2014/01/blog-anniversary-giveaway.html

    xoxo,
    Olivia

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásod! Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik meg.