HELLO LOVELY AUTUMN!


Ma pár ismerőssel beszélgettem, mindenki panaszkodott, hogy mennyire utálja az őszt, milyen jó lenne, ha mindig nyár lenne, és különben is, semmi szép nincs az őszben. Megrökönyödve hallgatták, hogy én bizony nagyon szeretem ezt az évszakot. Hogy miért szeretem az őszt? (Csak halkan mondom: én sokkal jobban kedvelem, mint a nyarat...) Mert pl. ilyenkor szerintem gyönyörűséges a sokszínű természet. Imádom az őszi illatokat, amit reggel az ajtón kilépve mélyen magamba szippanthatok...

Szeretem a változatosságot, ahogy öltözködhetünk, a meleg, vastag pulcsikat, amikbe orrig belebújhatunk :-), a forró kakaót, a csokit, az almás-fahéjas teát... Ilyenkor már sokkal inkább kapható vagyok süti-sütésre is, mint mondjuk nyáron. Smink terén is főnyeremény ez az évszak, hiszen sokkal bátrabban nyúlok értük, mert nem folyik le a következő 10 percben rólam a meleg miatt, sőt fura, de a körmöm is szívesebben lakkozom ilyentájt... Jöhetnek a mélyebb sötétebb színek minden mennyiségben: bordó, burgundi, szürke, kék, taupe, barna, bronz.... őket nyaranta mindig hanyagolom.
Ilyenkor érik a kedvenc gyümim a szőlő is, ami nem csak finom, de tele van vitaminokkal, antioxidánsokkal, amik nem csak belülről, de kívülről is szépíthetnek minket. Nyáron az erős napsütés által igénybevett bőrünket hamar helyrehozhatjuk ezzel a recepttel:

Fehér szőlő szemeket passzírozz át egy szűrőn, hogy a magtól és a héjtól megszabadulj. Az így kapott zselés pépet vidd fel az arcra.
Kicsit folyékony lehet, ezért teríts rá egy gézlapot, és dőlj hátra pihenni. 20 perc után mosd le, és hidratáld a bőröd krémmel is. (forrás)


Hamarosan kisétálhatunk az erdőbe gesztenyét gyűjteni... Gyerekkorom óta szeretek gesztit szedni, és figurát készíteni belőle illetve egy üvegtálba pakolva asztaldíszként is szépek. A fincsi szelídgesztenyének is hamarosan eljön az ideje. Szerencsére nekünk van a kertben gesztenyefánk, szóval nem igazán szoktunk vásárolni, csak a hangulat kedvéért veszünk néha egy jó sétálás alkalmával, ilyenkor egy-egy zacsi azért elfogy. :-)

Hoztam pár szép őszies képet, így esetleg aki nem kedveli túlzottan ezt az évszakot, kicsit megenyhül irányában. :-)


Képek forrása: weheartit.com


Megjegyzések

 1. Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik! :-) S köszönöm a feliratkozást is! :-)

   Törlés
 2. Tetszenek a képek, és jól kiemelted az előnyöket, a színekért én is odavagyok, az egyre hűvösebb idő viszont nem a kedvencem, érdekes, mert novemberben születtem, mégis teljesen nyárpárti vagyok. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! :-)
   Hát a pl egy nagyon hideg, esős, szeles reggel nekem sem a szívem csücske, de akkor arra gondolok, hogy este csinálok egy kis forró csokit vagy fondüt aztán olvasom a könyvem, vagy megnézek egy jó filmet, és kinn akkor tőlem akármit csinálhat az idő, máris jobb kedvem lesz tőle. :-)

   Törlés
  2. Igen, ezeket az apró örömöket meglátni, ez a titok, nekem még gyakorolnom kell, de azért már kevésbé vagyok negatív, mint pár éve. :-)

   Törlés
  3. Remélem mielőbb sikerül neked is! :-) Amúgy még én sem értem el egészen, van amikor engem is elborít a negatív köd, de úgy érzem jó úton haladok, mert már érzem - ahhoz képest, amilyen régebben voltam - a gyökeres változást.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásod! Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik meg.